Na konferenciji British Councila BiH predstavljen Internacionalni univerzitet Travnik

0
329

Travnik – British Council BiH organizirao je 29. i 30 listopada, uz prisustvo predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH, visokoobrazovnih  institucija i agencija iz Bosne i Hercegovine, dvodnevnu međunarodnu konferenciju s ciljem olakšanja regionalne i međunarodne suradnje među sveučilištima, priopćeno je iz Internacionalnog univerziteta Travnik.

Tijekom trajanja dvodnevne konferencije British Council BiH je omogućio povezivanje bosanskohercegovačkih sveučilišta sa sveučilištima iz Velike Britanije i regije koji su prenijeli svoja iskustva iz programa mobilnosti kao i podizanje svijesti o važnosti programa mobilnosti kako za studente, tako i za predavače i drugo osoblje sveučilišta.

Neke od ključnih tema, koje su obrađene tijekom Konferencije kroz niz prezentacija, diskusija i okruglog stola, bile su: mehanizmi osiguranje kvalitete, vještine, programi akademske mobilnosti, umrežavanje u visokom obrazovanju na regionalnoj i globalnoj razini, prepreke i izazovi koje su trenutno prisutne u unapređenju ovog programa mobilnosti, kao i prijedlozi njihovih rješenja.

Iz Velike Britanije su sudjelovali predstavnici sveučilišta: City University London, University of Westminster, University of Wolverhampton, i Middlesex University London. Predstavnici univerziteta iz Europe su konkretno govorili o svojim iskustvima i saznanjima, kao primjerima dobre prakse za osiguranje kvaliteta, vještina i programa mobilnosti.

Internacionalni univerzitet Travnik se, kao jedini predstavnik sveučilišta s područja Srednjobosanske županije, predstavio i tijekom trajanja Sajma na samoj Konferenciji, kada je mr.sc. Sabahudin Hadžialić u neposrednoj komunikaciji s kolegama iz regije i Velike Britanije ostvario inicijalne kontakte s ciljem daljeg razvoja međunarodne saradnje kao i  unapređenja mobilnosti studenata, predavača i drugog osoblja tog Sveučilišta.

(informativa.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime