MUP ZDK: Saobraćajna nezgoda na regionalnom putu Visoko-Kakanj

0
7

policija i

Visoko, Kakanj – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (5).

Zenica

Dana 04.11.2015. godine, na lokalitetu Kamberovića polje, od strane A.H. iz Zenice i jednog nepoznatog lica počinjeno je krivično djelo nasilničkim ponašanjem nad malodobnim F.H. iz Zenice, kojom prilikom je isti zabobio lake tjelesne. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 04.11.2015. godine, u ulici Donje Rosulje, u prodavnici „DM“, izvršena je krađa određene količine raznih artikala. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 03/04.11.2015. godine, u mjestu Kućice, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo H.Z., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i lična karta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 04.11.2015. godine, u mjestu Goliješnica, na parking prostoru firme „Car Trim“, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena je krađa jedne registarske tablice K54-E-527 sa putničkog motornog vozila marke „Opel-Astra“, vlasništvo I.Lj. iz Žepča, i jedne registarske tablice M06-A-622 sa putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, vlasništvo B.V. iz Žepča. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 03/04.11.2015. godine, u ulici Stjepana Tomaševića, izvršena je teška krađa u magacin ugostiteljskog objekta „The Pab“, vlasništvo T.T., iz kojeg je otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 04.11.2015. godine, u mjestu Orahovica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.S., iz koje otuđena određena količina novca i nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 04.11.2015. godine, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Donja Zimča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka J49-M-080, kojim je upravljao V.Dž. iz Visokog, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka O47-O-320, kojim je upravljao Š.E. iz Visokog. Tom prilikom, oba navedena vozača, te Š.M., saputnik iz vozila registarskih oznaka O47-O-320, zadobili su povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, te dva lica lake tjelesne povrede. /MUPZDK/

(kakanj-x.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime