MUP RS: Policija CJB Bijeljine povučena iz Srebrenice

0
1

sequence-01-still024Srebrenica, Banja Luka, Bijeljina – Nakon što je član CIK-a BiH Suad Arnautović kazao da se nakon intervencije MUP-a RS u Srebrenici dešavaju čudne stvari i da je OIK pod pritiskom, očitovao se i MUP RS.

Saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova RS prenosimo u cjelosti:

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske smatra neprimjerenim pokušaje člana Centralne izborne komisije BiH Suada Arnautovića i predsjednika Opštinske izborne komisije Srebrenica Nermina Alivukovića da lažnim informacijama i manipulacijama o angažovanju Specijalne policije u Srebrenici dovedu u pitanje izborni proces u ovoj opštini.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske nisu angažovani, niti su prisutni na području opštine Srebrenica. Na području ove opštine i u zgradi Opštine Srebrenica angažovani su pripadnici Jedinice za podršku CJB Bijeljina i Policijske stanice Srebrenica, mješovitog nacionalnog sastava, koji ne „drže pod kontrolom izborni materijal“, već ga obezbjeđuju još od trenutka kada je stigao u Srebrenicu.

Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno da su iz zgrade opštine Srebrenica 03.10.2016. godine oko 22,00 časova iznesene dvije vreće koje su radnici Javnog komunalnog preduzeća odvezli na smetljište.

Na smetljištu u Kazanima, kod Srebrenice pronađena je vreća sa izbornim materijalom, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina. Uviđajem je utvrđeno da se ne radi o izbornom materijalu osjetljivog sadržaja, što su potvrdili i članovi OIK-a.

Zbog ovog slučaja, Opštinska izborna komisija Srebrenica je 04.10.2016.godine od 21,00 do 23,00 časova održala sjednicu u kancelariji predsjednika OIK-a Alivuković Nermina, kojoj su prisustvovali predsjednik i članovi komisije Alić Sead, Azra Hasić i Nada Milosavljević. Za to vrijeme, a i nakon toga, policijski službenici su vršili obezbjeđenje glasačkog materijala koji se nalazi sali Skupštine opštine, na način što su obezbjeđivali neposredni ulaz u skupštinsku salu, kao i ulaze u zgradu Opštine. Policijski službenici nisu prisustvovali sjedinici OIK-a, niti su ulazili u salu gdje se nalazi glasački materijal. O svemu navedenom službenu zabilješku sačinio je prisutni policijski službenik PS Srebrenica Nefail Salihović.

Iz zgrade Opštine Srebrenica povučeni su pripadnici Jedinice za podršku CJB Bijeljina, a ulaz u zgradu, kao i ulaz u salu gdje se čuva glasački materijal obezbjeđuju policijski službenici PS Srebrenica, mješovitog nacionalnog sastava. 

Imajući u vidu sve navedeno, policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina postupaju u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima”, saopšteno je.

(n1)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime