Muhamed Mujkić piše gradonačelniku anti Domiću: Podržali ste antibošnjački i antihrvatski praznik

0
0

anto-mile-n_2df8be1c3e94f5f2757826c276766981Podrinje -Vaše učešće na Centralnoj proslavi Dana Republike Srpske u Brčkom 10. januara 2014. godine i Vaša izjava za medije u nazočnosti Milorada Dodika, predsjednika entiteta RS, kojim ste uveličali i podržali taj antibošnjački i antihrvatski praznik i njegovo obilježavanje u Brčkom je – sraman čin. 

Zašto? Zato što ste svojim učešćem i potporom tom prazniku zločina dali ne samo svoju podršku, kao gradonačelnik Distrikta, ratnoj paradržavi RS iz 1992. godine i Miloradu Dodiku, već i kreatorima zločina počinjenih u Brčkom pod vođstvom SDs-a i srpske policije, kojom prilikom je ubijeno 627 Bošnjaka i Hrvata, i nasilno protjerano oko 25000 nesrpskog stanovništva, građana Brčkog.

Vaše druženje sa rukovodiocima RS i odobravanje njihovog praznika – 9. januara, Dana RS i krsne slave, znači vaše svrstavanje uz državu RS koja je samoproglašena tog dana rušeći ustavni poredak Bosne i Hercegovine s ciljem uspostavljanja jednonacionalne srpske paradržave i uništenja bošnjačkog i hrvatskog naroda na planiranoj i vojnookupiranoj državnoj teritoriji BiH.

Milorad Dodik je u vašem prisustvu i bez vašeg reagiranja izjavio, a tv „Hayat“ istog dana u tv prilogu emitirala da je BiH kao ovakva nepoželjna i za Srbei i za Bošnjake i za Hrvate, te da Brčko pripada RS-u što je u suprotnosti sa konašnom arbitražnom odlukom za Brčko kojom je prije 15 godina predratna općina Brčko definirana kao specifična lokalna zajednica- Brčko Distrikt Bih, pod direktnim suverenitetom Bosne i Hercegovine.

Bez „nepoželjne BiH“ nema ni opstanka Brčko Distrikta BiH.

Zašto to gradonačelniče niste javno rekli na toj, za brčansku javnost tajnoj Centralnoj proslavi Dana i krsne slave RS, Dodiku i njegovim gostima među kojima su bili i kreatori masovnih zločina i genocida počinjenog u Brčkom 1992.godine.

Zašto niste već slijedećeg dana održali konferenciju za medije i Bh javnosti pojasnili šta je Brčko Distrikta BiH i da Distrikt nikada ne može biti ni sastavni dio RS-a ni Federacije BiH, već samo što jeste- specifična lokalna zajednica pod direktnim suverenitetom države BiH, sa svojom zakonodavnom, izvšenom i sudskom vlašću, policijom, poreskom i upravom prihoda, obrazovnim i zdravstvenim sistemom.

Vi ste gradonačelnik sva-tri naroda i ostalih građana Brčko Distrikta i nedopustivo je da učešćem na pomenutoj i slučnim svečanostima radite i ponašate se suprotno interesima bošnjačkog naroda i ostalih građana Distrikta- navedeno je u Otvorenom pismu upućenog Anti Domiću, a koje je dostavljeno na mail redakcije „otisak.ba“, koje potpisuje Muhamed Mujkić.

(otisak.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime