Muftija dr. Hasanović posjetio ambasadora Saudijske Arabije u BiH

0
20

mu-has-pos-sau-amb-02-2014-1Sarajevo – U utorak, 25. 02. 2014. Muftija dr. Aziz ef. Hasanović u pratnji g. Halida Yassina i g. Aldina Dugonjića posjetio je institucije Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu. Prvi  susret bio je u veleposlanstvu Saudijske Arabije gdje se susreo sa veleposlanikom H.E. Eid M. Al-Thakafi. U bratskom i prijateljskom ozračju iskazana je spremnost za suradnju na polju znanosti, kulture, vjere i gospodarstva. Konstatirana je potreba i nužnost jačanja diplomatskih i bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Saudijske Arabije što bi značajno olakšalo svaki drugi oblik suradnje. Veleposlanik je uručio poziv muftiji  Hasanoviću da sudjeluje na Konferenciji koja se održava u Meki od 02 .03.- 6.03. 2014. Muftija se zahvalio na susretu i pozivu te iskazao zadovoljstvo sa bratskim i prijateljskim pristupom veleposlanika Al-Thakafija.

Nakon ugodnog razgovora u veleposlanstvu Saudijske Arabije, delegacija Mešihata posjetila je Ured Rabite (Svjetska islamska liga) u Sarajevu gdje su se susreli sa direktorom Rabite za Balkan g. Rahmatullah Gari. Razgovaralo se o suradnji te o skoroj posjeti generalnog tajnika Rabite dr. Turkija Islamskoj zajednici u Hrvatskoj. Direktor Rabite g. Rahmatullah upoznao je muftiju o svim aktivnostima kao i mogućnostima suradnje što je muftija s velikom pozornošću pratio te se na kraju zahvalio na svim informacijama i iskazao spremnost za suradnju. Posebno je iskazao zadovoljstvo da će generalni tajnik Rabite posjetiti Islamsku zajednicu u Hrvatskoj te na taj način poslati poruku da se Rabita brine za sve muslimane u svijetu.

Nakon plodonosnog susreta u Rabiti delegacija Mešihata posjetila je Kulturni i vjerski centar Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu gdje ih je dočekao generalni direktor Kulturnog centra prof. dr. Khalid AdDamigh. Nakon pozdravnih riječi i riječi dobrodošlice uslijedilo je razgledavanje bogatih sadržaja Kulturnog centra. Mnogobrojne su aktivnosti koje se provode u ovom centru. Ističemo samo neke: sportske aktivnosti, kabineti za jezike na kome je angažirano oko 70 profesora, prevodilačka, izdavačka, kulturna i mnoge druge djelatnosti. Iskazana je obostrana potreba za suradnjom te dogovoreni konkretni koraci u cilju realizacije iste. Muftija se zahvalio na srdačnom prijemu te pozvao generalnog direktora Kulturnog centra da posjeti Islamsku zajednicu u Hrvatskoj kako bi zajedno osmislili načine i modele suradnje.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime