Muamer Hodžić iz Lukavca od šibica pravi remek djela

0
13

lukavac-remekdjelo-1-520x360  Lukavac – Dvadesetdvogodišnji Muamer Hodžić – Mumi iz Lukavca pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini i regiji skrenuo je maketom bicikla izrađenom od šibica. Njegove zlatne ruke ideju su u djelo sprovele nakon 69 radnih dana, a u dvorištu porodične kuće u Dobošnici kod Lukavca u punom sjaju je zasijala maketa bicikla – Mumijevog remake djela od šibica.

“Veliki sam ljubitelj vožnje biciklom i biciklizma. Član sam lukavačkog kluba ‘Bike tour’ u kojem se rekreativno bavim biciklizmom. Zbog toga sam odlučio da napravim maketu bicikla od šibica i nakon potrošenih 69 radnih dana i utrošenih 31.980 drvca šibice moja ideja je pretočena u djelo“, kaže Muamer Hodžić – Mumi, mladić koji je u Lukavcu okončao Mašinsku školu, smjer kompjutersko projektovanje, pišekojot9.blogspot.com.

Nakon okončanog srednjoškolskog obrazovanja nije upisao fakultet. Trenutno je nezaposlena osoba, koja svoje slobodno vrijeme posvećuje izradi maketa od šibica, rezbarenju i drugim poslovima vezanim za oblikovanje drveta.

“U izradu bicikla od šibica uložio sam 80 KM, a zaista nisam razmišljao za koliko bih ga prodao. Novac koji sam potrošio u izradu pomenute makete obezbjedio sam prodajom grbova i levhi”, kaže on.

lukavac-remekdjelo-3-520x360Maketu bicikla od šibica napravio je za svoju dušu bez namjere da je ikom prodaje. Međutim, pošto je popularni Mumi nezaposlen, neće bježati od eventualnih ponuda za njenu prodaju.

“Od malih nogu privlači me oblikovanje i izrada predmeta od drveta. Prvo sam napravio Ajfelov toranj, potom gitaru, brod, automobil… Na raznim takmičenjima dobio sam nekoliko diploma, a svoje radove sam uspio i prodati. Dogodi se da mi kupci naruče maketu, a neke od njih postavljam i na web siteove za prodaju”. 

Kažu kako ga u rodnoj Dobošnici prepoznaju po nadimku Mumi, jer je svojevremeno kao osnovac crtao likove iz dječijeg omiljenog crtanog filma Mumijevi.

“Nadimak se veže uz moje ime Muamer. Najčešće me zovu Mumi, a trznem se kada me neko zovne pravim imenom“, kaže Muamer Hodžić, talentovani mladić iz Dobošnice koji se nada da će uskoro dobiti posao i da će svoje kreativne ideje realizovati u preduzeću za dobrobit svojih poslodavaca i kolega.”

lukavac-remekdjelo-2

(Bportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime