Mostovi Prijateljstva u posjeti turskim institucijama

0
3

download (3)Zenica – Delegacija Mostova Prijateljstva prilikom nedavne posjete Republici Turskoj posjetila je veliki broj turskih institucija i bila na 17 različitih adresa tokom boravka u Istanbulu i Ankari od 17-23 oktobra. Zbog toga je bilo skoro nemoguće sve aktivnosti prezentovati u jednoj infromaciji.

Osim posjeta koje su obavili, a koje su prezentovali javnosti delegacija Mostova Prijateljstva je posjetila u Ankari i sjedište Muftiluka i susrela se sa muftijom Ankare prof.dr.Mefail Hizli kojeg su upoznali sa aktivnostima i ciljevima.

Takođe su posjetili i sjedište Yunus Emre Vakfi u Ankari i susreli se sa dr.Rahman Ademi kordinatorom za Balkan. Odlična saradnja i zajedničke aktivnosti koje ova organizacija ima sa Yunus Emre centrom u BiH na čelu sa gđa.Rabia Bozkurt i odlične rezultate koje zajedno postižu samo su podstrek za buduću zajedničku saradnju i zajedničke projekte koje su predložili u Centrali u Ankari.

S obzirom da Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica imaju odličnu saradnju i sa novinskom agencijom Anadolija i direktorom za Balkan gosp.Omerom Cetres, posjetili su i sjedište novinske agencije Anadolija i bili oduševljeni organizacijom i kvalitetom rada kao i sa velikim brojem sadržaja koji se nalaze u Centrali novinske agencije Anadolija u Ankari.

Delegacija Mostovi Prijateljstva poslije velikog broja posjeta, odličnog gostoprimstva od strane domaćina, puna elana i energije se vratila u BiH, i već vrijedno radi na pripremi projekata i aktivnosti koje za cilj imaju jačanje prijateljstva između BiH i Republike Turske. Jer mi smo Mostovi Prijateljstva.

(zenica24sata)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime