Mostar dobiva centar neformalnog obrazovanja – Flexible Invisible College

0
0

frexible_invisible_colledge-620x330Mostar – Flexible Invisible College je institucija neformalnog obrazovanja koja će od jeseni 2014. godine početi s radom u Mostaru i to kroz povezivanje s drugim organizacijama u regiji. Najbolji stručnjaci iz politike, ekonomije, medija, informatike i drugih oblasti radit će sa studentima, a to je jedinstvena prilika za unaprjeđenje znanja i usavršavanje vještina.

FIC trenutačno djeluje u sklopu Visoke škole za turizam i menadžment u Konjicu, a u tijeku su i pripreme i pregovori za otvaranje prostorija u Mostaru. Pravo na besplatno neformalno obrazovanje imaju studenti/studentice koji pohađaju završnu godinu prvog ciklusa studija, a koji nisu stariji od 30 godina i koji se žele educirati, pripremiti i raditi na svojim vještinama izvan redovitih studijskih programa, prenosi Dnevni List.
Program neformalnog obrazovanja dijeli se u dvije skupine, a to su programi stjecanja znanja i programi stjecanja vještina i obuke. Svi kandidati koji zadovolje uvjete izučavat će program usavršavanja vještina.
Idejni tvorac i utemeljitelj FIC-a je prof. dr. Refik Šećibović, koji je jedan je od osnivača Beogradske otvorene škole BOŠ (1993.), a koji ističe kako je FIC zasnovan prije svega u radu s mladim ljudima.
– Naša ideja je u Mostaru okupiti jedan broj mladih ljudi koji će se moći usavršavati u oblicima neformalnog obrazovanja i postizati što bolje rezultate iz oblasti vještina, rekao je prof. Šećibović.
Flexible Invisible College je institucija neformalnog obrazovanja, prva svoje vrste u BiH. Cilj je uvezivanje formalnog načina obrazovanja s neformalnim pristupom.
– Na taj način ćemo pokušati dobiti jedan centar da bi Mostar postao prepoznatljiv kao središte neformalnog obrazovanja pored formalnog, ističe prof. Refik.
Uskoro drugi krug natječaja
Na prvom upisnom roku u siječnju 2014. godine primljeno je osam studenata, a na drugom roku priliku za usavršavanje znanja i vještina dobit će još osam studenata. Novi natječaj za sve zainteresirane studente će uskoro biti otvoren, a svi oni koji žele biti u tijeku, sve detaljne informacije mogu dobiti na zvaničnoj Facebook stranici, a od 15. srpnja i na internet stranici Flexible Invisible College.
Flexible Invisible College sudjelovao je i na Open Education Challengeu ove godine, kao jedini natjecatelj iz BiH i na tom natjecanju postigao zavidan rezultat. Kao jedini natjecatelj iz Bosne i Hercegovine osvojio je plavu značku. Open Education Challenge pokrenut je u partnerstvu s Europskom komisijom, dio je Startup Europea i predstavlja idealnu priliku za najmodernije institucije obrazovanja da dobiju mentorstvo i sredstva kroz Europski inkubator za inovacije u obrazovanju, kao i izravan pristup investitorima od prvog dana.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime