Mora se više raditi na promociji stranih jezika, posebno njemačkog

0
84

Sarajevo – Njemačka Ambasada u Sarajevu u saradnji sa Udruženjem nastavnika njemačkog jezika u BiH i Gimnazijom Obala Sarajevo održala je danas okrugli sto na temu „Njemački jezik u obrazovnom sistemu BiH stanje, mogućnosti i strategije“, u kojem su učešće uzeli ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Hercegovačko –neretvanskog kantona Rašid Hadžović.

Svi učesnici današnjeg okruglog stola su se složili da se treba više raditi na promociji stranih jezika, posebno njemačkog. Također su naveli kako se u budućnosti u izradi nastavnih planova i programa trebaju konsultovati stručnjaci sa fakulteta, te da je neophodno da djeca uče minimalno dva strana jezika, jer je znanje stranih jezika izuzetno značajno i u interkulturnom obrazovanju.

Sudionici okruglog stola bili su: dr Zlata Maglajlija sa Filozofskog fakulteta iz Sarajeva, docent za savremeni njemački jezik sa Filozofski fakulteta u Tuzli dr. Ivica Tokić, predsjednice udruženja BHDLV Dubravka Vukadin, udruženja učitelja osnovne škole Nihada Čović, DLVRS Ljiljana Bjelajac, kordinatorica za njemački jezik ZfA Mila Đekić, nastavnica PASCH-škole u Zeničko-dobojskom Kantonu Hanadi Nalić, Ana Raos profesorica sa Goethe instituta te direktor Gimnazije Obala Benjamin Hedžić.

(vlada.ks.gov.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime