Mladi za Boljitak Travnik: Ukidanje kantona će nas zadržati na našoj rodnoj grudi

0
0

news-2012-Januar-radom_za_boljitak_856774389Travnik – ”Bosna i Hercegovina i generacije mladih u njoj, koje je svakim danom u sve većem broju, nažalost, napuštaju u nezavidnom su položaju. Loše i prevarantske politike, koje su vođene proteklih 20 godina i koje su na račun naših mladih godina i propuštenih prilika, …

… radi svojih i interesa političkih opcija koje su ih iznjedrile oduzeli nam mladost i vjeru u boljitak, mi Mladi za boljitak u BiH moramo zaustaviti”, rekao je danas na održanom sastanku Mladih za Boljitak Travnik u Travniku, tajnik Mladih za boljitak Boris Ljuboje.

Naime, na danas održanom sastanku Mladih za boljitak u Travniku u novootvorenom uredu Boljitka, doneseno je niz zaključaka o aktivnostima i borbi za boljitak koje će mladi Boljitkovi kadrovi sprovoditi u predizbornoj kampanji, kao i poslije Općih izbora 2014.

Mladi za boljitak su istaknuli da područje Travnika i SBK, važi za dio BiH koji posjeduje velike potencijale za razvoj privrede i poljoprivrede i da kao takvo može i mora svojoj omladini stvoriti uvjete i ambijent za adekvatno obrazovanje i zapošljavanje.

”Nažalost, ekonomsko stanje u cijeloj BiH je katastrofalno, a najviše u svemu tome ispaštaju mladi i obrazovani kadrovi iz BiH. Neodgovorne politike u ovoj zemlji i našem kantonu guše ekonomski razvoj kao i želju i viziju mladih ljudi za gradnjom boljitka.

Mi Mladi za boljitak imamo svoju viziju, svjesni smo svih nepravilnosti i neadekvatnog ustrojstva naše zemlje, prije svega FBiH, čijih deset kantona, s 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata crpe do 500 miliona KM godišnje i od tog novca, otvaranje novih radnih mjesta za nas mlade. Taj trend i takav Ustav FBiH moramo uz pomoć naših građana i onih koji u mladima vide šansu, izmijeniti.

Mladi za boljitak Travnik u narednom periodu će još snažnije krenuti u borbu za ukidanje kantona i već u ovom mjesecu ćemo organizovati na ulicama Travnika nastavak potpisivanja Boljitkove peticije ”SLUŠAJ SRCE RECI DA – ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe FBiH”.

Ovim putem pozivam sve one građane koji to do sada nisu činili, da prate naš rad, informišu se i svojim potpisom za ukidanje kantona nas potaknu na borbu i ostanak na našoj rodnoj grudi”, poručio je nakon sjednice predsjednik Mladih za boljitak Travnik, Haris Poljarević.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime