Mirsad Vilić i Dragan Mektić: U BiH nema terorističkih kampova

0
8

Ne mogu da komentairam svaku glupost, rekao je “Dnevni avaz” ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, zamoljen da promentira tvrdnje srbijanskih medija o navodnom postojanju terorističkih kampova na području općina Donji Vakuf i Cazin.

– Ono što sigurno znam jeste da u posljednjih godinu i po dana nismo imali nijedan odlazak državljana BiH na strana ratišta, kao i to da smo procesuirali sve one koji su se vratili u BiH iz Sirije i Iraka – naveo je Mektić.

I Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, tvrdi da nijedna policijska agencija u BiH ne raspolaže informacijama da u bilo kojem dijelu zemlje postoji kamp za obuku stranih boraca.

Tvrdi da, ako bi policijske agencije u BiH došle do takvih informacija, one bi po hitnoj proceduri bile provjeravane na terenu.

– Do sada u Bosni i Hercegovini nije potvrđeno postojanje kampa za obuku boraca za učešće na stranim ratištima. Razmjena informacija između policijskih agencija i obavještajno-sigurnosne agencije u BiH na najvišem je mogućem nivou, kao i sa zemljama u regiji i šire – poručio je Vilić.

(saff)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime