Miralem Malkić iz Maglaja imenovan za predsjednika Saveza CŽR-a

0
52


Zenica – Nakon inicijativnog sastanka koji je održan početkom augusta, u Maglaju je u nedjelju 20.09.2015. održana i osnivačka skupština Saveza civilnih žrtava rata Zeničko-dobojskog kantona, čije će sjedište biti upravo u Maglaju.

Na osnivačkoj Skupšini donesena je Odluka o osnivanju Saveza CŽR-a Zeničko-dobojskog kantona, usvojen je Statut te izabrani članovi organa udruženja: Skupštine koja broji 31 člana, Upravnog i Nadzornog odbora, predsjednika i potpredsjednike Skupštine, odnosno Upravnog odbora.

Za predsjednika Skupštine izabran je Enver Bajramović iz Zenice. Potpredsjednici su Bašić Admir (Maglaj) i Skula Edita (Doboj Jug).

Za predsjednika UO-a Saveza civilnih žrtava rata ZDK većinom glasova članova Skupštine, izabran je dosadašnji predsjednik CŽR-a općine Maglaj Miralem Malkić. Potpredsjednici UO-a su Sanela Ređić iz Zenice i Salih Skula iz Doboj Juga.

U Nadzorni odbor imenovani su:

Medić Hatka (Doboj Jug)
Mulahasanović Raska (Maglaj)
Oparić Anes (Zenica)

Našim radom, posebno u posljednje dvije godine, aktivirali smo i ostala udruženja u općnama na rješavanju problematike ove populacije. Ali, razjedinjeni ništa nismo mogli uraditi, a smatramo da ćemo dobro organizovani moći učiniti puno više za naše članstvo” – izjavio je Miralem Malkić, predsjednik Saveza CŽR-a ZDK.

maglaj.netBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime