Ministarstvo sigurnosti BiH: Brojka od 500 hiljada Arapa nije tačna, radi se o nekoliko hiljada osoba

0
9

fe3be886d4e780412c18024bbac910f0Sarajevo – Povodom brojnih upita medija vezano za informacije o organiziranom doseljavanju većeg broja osoba iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu, portparol Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić saopćava:

– Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta. Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u narednom periodu provjeriti u koje su svrhe formirane te firme, odnosno da li su samo pokriće za dobijanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojna fizička lica.

Također, brojka koja se spominjala u pojedinim medijima o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna, i prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH radi se o nekoliko hiljada osoba.

Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode. Naime, ne radi se ni o kakvom spriječavanju dolaska državljana Kuvajta. Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu moraju poštovati zakone ove države i nadležne agencije će spriječiti svaki eventualni pokušaj zloupotrebe bezviznog boravka i migracionih propisa, odnosno trajnog naseljavanja mimo važećih zakona u BiH.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime