Ministarstvo odbrane demantira FTV: Nismo prodavali čamce!

0
3

download (2)BiH – Oružane snage su sve svoje kapacitete, uključujući i čamce, stavili na raspolaganje u ovoj kriznoj situaciji, kao i mnogo puta ranije, pri čemu smo zbog okolnosti i sami pretrpjeli štete u kapacitetima materijalno-tehničkih sredstava, piše u demantiju Ministarstva odbrane BiH upućenom Federalnoj televiziji koja je dan ranije objavila “neistinu da je Ministarstvo odbrane BiH prodavalo čamce”.

Dok Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH koriste sve raspoložive kapacitete za pomoć stanovništvu ugroženom od poplava, dok naši hrabri piloti i helikopterske posade nesebično pomažu ugroženom stanovništu i iskazuju neviđenu požrtvovanost u spašavanju života naših građana, a sav raspoloživi personal, inžinjerijske mašine, motorna vozila danonoćno radi na otklanjanju posljedica nastalih u poplavama, Federalna televizija iznosi neistine da je Ministarstva odbrane prodavalo čamce.

U svom udarnom tereminu, u Dnevniku 2 Federalne televizije, u ponedjeljak 19. 05., upravo u momentu dok je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Čavar navodio primjere hrabrosti i požrtvovanosti pripadnika Oružanih snaga BiH u spašavanju ljudskih života, voditeljica Dnevnika je tendenciozno u svom pitanju upućenom sagovorniku, iznijela neistinu da je „Ministarstvo odbrane BiH nedavno prodalo 80 aluminijskih čamaca.“

Oružane snage su sve svoje kapacitete, uključujući i čamce stavili na raspolaganje u ovoj kriznoj situaciji, kao i mnogo puta ranije, pri čemu smo zbog okolnosti i sami pretrpjeli štete u kapacitetima materijalno-tehničkih sredstava. Ovdje želimo decidno istaći da Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH od svog formiranja do danas nikada nisu prodavali bilo kakve resurse koji su na upotrebi i na raspolaganju u Oružanim snagama, pa tako ni čamce.

Ovakvo iznošenje neistina od strane uredništva Dnevnika 2 i relativiziranje doprinosa Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u trenutnoj situaciji je krajnje zlonamjerno i nekorektno i, sagledavajući ukupnu situaciju i angažman Oruženih snaga BiH, ne možemo da razumijemo cilj i namjere Uredništva Federalne televizije i Dnevnika 2.

Još jednom naglašavamo da su se Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, još jednom pokazali kao najpouzdaniji faktor na koje se civilno stanovništva u ovakvim nesrećema može osloniti, te da ćemo i ubuduće nastaviti ispunjavati svoju misiju u pomoći svim građanima Bosne i Hercegovine.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime