Ministarstvo komunalne privrede i Općina Ilidža: Rakovica će dobiti kolektor

0
13

Ilidža – Sredstva Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS-a od 190.000 KM u narednom periodu biće utrošena za sufinansiranje izgradnje fekalnog kolektora u Rakovici i kanalizacione mreže u Ulici Stari Kovači u Hrasnici.

Ovo je određeno sporazumom kojeg su potpisali ministar komunalne privrede i infrastrukture KS-a Senad Hasanspahić i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

– Vrijednost prve faze izgradnje kolektora iznosi 210.650,53 KM od čega je ovo ministarstvo ranijim sporazumom izdvojilo 110.000 KM, a sada još 90.000 KM, kazao je načelnik Memić te istakao da će za izgradnju kanalizacione mreže ovim sporazumom biti izdvojeno 100.000 KM, dok je ukupna vrijednost radova 134.310,45 KM.

Dodao je da je za potpunu izgradnju i uređenje kanalizacione mreže na području Ilidže potrebno negdje oko 50 miliona KM kako bi se zadovoljili svi ekološki standardi za zaštitu vode i vodotoka, ali i da je nemoguće planirati sva ta sredstava, već će se ona izdvajati dio po dio.

– Ministarstvo komunalne privrede je sredstvima prikupljenim iz vodne naknade od šest miliona KM ove godine sufinansiralo projekte koje su kandidirali vodeći ljudi lokalnih zajednica u KS-u naglasio je ministar Hasanspahić te dodao da je za općinu Ilidža u ovoj godini planirano oko 400.000 KM.

Najavio je da će raspodjela ovih sredstava iduće godine biti bitno drugačija, jer će ona biti više usmjerena na sanaciju i saniranje kvarova na vodovodnoj mreži u KS-u, posebno zbog dotrajalosti ove mreže i aktuelnih problema sa vodosnabdijevanjem.

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime