Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a u posjeti Opštini Srebrenica

1
5

Dragan Bogdanić u posjeti srebrenici 01

Srebrenica – Danas je u službnoj posjeti Opštini Srebrenica boravio Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić.

Na sastanku sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem razgovaralo se o problemima sa kojim se suočava Dom zdravlja u Srebrenici, kao i realizaciji projekata značajnih za ovu ustanovu i njene građane.

„Zajedno sa Ministarstvom zdravlja i socijalne politike Republike Srpske realiziraćemo projekat adaptacije Doma zdravlja prilagođavanjem istog potrebama porodične medicine. Iznos projekta će biti 300.000 KM, u kojem će ministarstvo učestvovati sa 70 posto, dok će lokalna zajednica učestvovati sa 30 posto sredstava neophodnih za realizaciju ovog projekta“, rekao je Duraković.

Dragan Bogdanić u posjeti srebrenici 02

Jedan od problema o kojem se raspravljalo bio je i veliki broj uposlenih u ovoj ustanovi, kao i teška finansijska situacija u kojoj se trenutno nalazi Dom zdravlja u Srebrenici.

„Razgovarali smo o dodatnoj finansijskoj podršci od strane lokalne zajdnice prema ovoj ustanovi, kao i podršci ministarstva koja se odnosi na manje domove zdravlja. Ono što je neophodno zaustaviti jeste odlazak stručnog kadra, ali i poboljšanje usluge prema krajnim korisnicima“, istakao je Bogdanić.

Dom zdravlja u Srebrenici već pet mjeseci kasni sa isplatom plata prema svojim uposlenicima, a dug ove ustanve iznosi 1.027.000 KM.

Ministar Bogdanić danas je bio i u posjeti opštini Bratunac u kojoj je započeta rekonstrukcija objekta Doma zdravlja Bratunac gdje je sa načelnikom te opštine položio kamen temeljac za izgradnju objekta za ambulantu porodične medicine.

(esrebrenica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime