Ministar ta poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo Zeničko – dobojskog kantona posjetio JP ŠPD ZDK d.o.o. Zavidovići

0
66

IMAG0144

Zavidovići – Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko – dobojskog kantona, gospodin Himzo Smajić, 09.08.2016.god., boravio je u zvaničnoj posjeti JP“ŠPD ZDK“d.o.o. Zavidovići.

Ova prilika je iskorištena za razgovor o trenutnom stanju u preduzeću, aktivnostima koje se provode na poboljšavanju stanja i pravcima djelovanja u narednom periodu.

Poseban akcenat je stavljen na probleme koji optetrećuju rad preduzeća i ugrožavaju kontinuitet poslovanja, što se najvećim dijelom odnosi na dugovanja preduzeća od cca petnaest miliona KM, od kojih se najveći dio odnosi na obaveze po osnovu plata, naknada i ostalih primanja zaposlenika, te rezervisana razgraničenja i ostale obaveze u iznosu od šest miliona KM.

Uprava preduzeća je upoznala ministra Smjića sa problemom isporuke četinara zbog eksplozije u jednom od kotlova u firmi Natron Hayat, a što za posljedicu ima i zastoj u radu jednog od strateških kupaca sirovine, te dodatno otežava i rad JP“ŠPD ZDK“d.o.o.Zavidovići, s obzirom da se ne radi samo o smanjenju finansijskog efekta nego izaziva i velike probleme u tekućoj proizvodnji.

Ministru se predočeni i strateški planovi nove Uprave preduzeća, koja će, kako je naglašeno, u saradnji sa rukovodiocima Poslovnih jedinica, učiniti napor kako se nebi ugrozio kontinuitet poslovanja te sve obaveze uspješno servisirale.

Takođe, zatraženo je od ovog ministarstva, kao nadležnog za pitanje šumarstva na području Zeničko – dobojskog kantona, aktivnije uključivanje u rješavanju problema, a sve s ciljem efikasnijeg djelovanja jednog od najvećih preduzeća na području ovog kantona.

Ministar Smajić je uputio riječi podrške novoj Upravi društva od Vlade ZDK, i obećao da će se ministarstvo na čijem je on čelu, ali i Vlada i Premijer ZDK, aktivnije uključiti u rješavanje problema ovog preduzeća koje broji 980 zaposlenih.

Zajednički zaključak je da se nesmije ugroziti poslovanje ovog preduzeća a svi interesni oblici će nastojati da na što efikasniji način doprinesu jačanju i boljem prosperitetu istog.

(spdzdk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime