Ministar Kazazović razgovarao s direktorima specijalnih obrazovnih ustanova u KS

0
1

Ministar Kazazović razgovarao s direktorima specijalnih obrazovnih ustanova u KS

Sarajevo – Unapređenje procesa odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju, tema je o kojoj je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović razgovarao sa direktorima specijalnih obrazovnih ustanova u KS.

U tom smislu, razmatrane su mogućnosti edukacije kadrova koji će u budućnosti raditi sa djecom s poteškoćama u razvoju te predloženo da teorijski nivo obrazovanja stiču na fakultetima, a praktični u ovim ustanovama.
Bilo je riječi i o većoj iskoristivosti kapaciteta ovih ustanova u svrhu opće društvene koristi, a iznesene su i konkretne mjere racionalizacije provedene u ovim ustanovama.

Prema riječima direktora, sve svoje materijalne i ljudske resurse stavili su na raspolaganje s ciljem provedbe kvalitetnijeg modela inkluzivnog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama.

Današnjem sastanku prisustvovali su direktori Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Naim Salkić, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Edin Pita, Centra “Vladimir Nazor” Zulfo Ahmetović, Zavoda “Mjedenica” Selmir Hadžić i Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Damir Ovčina, saopćila je Press služba KS.

Autor: Redakcija

(avaz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime