Ministar Jagodić u radnoj posjeti općini Doboj Istok

0
24

 

DDUJE 400 x 240

Tuzla – Prema Planu i programu rada, a s ciljem upoznavanja sa dosadašnjim radom i planovima aktivnosti u narednom periodu, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona mr.sc Izet Jagodić ječe je posjetio JU Mješovitu srednju školu „Doboj Istok“. 

Direktor škole Admir Dautović upoznao je ministra sa načinom i uslovima rada, kao i perspektivom škole u narednom periodu. Razgovaralo se i o problemima i poteškoćama s kojima se škola susreće u svom radu i o načinima i mogućnostima njihovog rješavanja. Ministar je zajedno sa direktorom škole obišao i sportsku dvoranu koje koriste JU Osnovna  škola „Brijesnica Velika“, JU Osnovna škola „Brijesnica“ i JU Mješovita srednja škola „Doboj Istok“.

Nakon toga, ministar Jagodić je posjetio načelnika općine Doboj Istok Kemala Bratića sa kojim je razgovarao o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama sa ovog područja.

DDDDUJE 400 x 240

U sklopu posjete općini Doboj Istok, ministar Jagodić je, sa saradnicima, posjetio i Prihvatni centar “Duje” u Klokotnici gdje je zajedno sa predstavnicima centra obišao kompleks centra i upoznao se sa štićenicima Doma. U  okviru posjete razgovarano je o problematici obrazovanja djece sa posebnim potrebama i modalitetima obrazovanja štićenika shodno odredbama zakona o  osnovnom odgoju i obrazovanju i obrazovanju odraslih. Na sastanku je dogovoreno da se za 15 dana održi sastanak na kojem će pored ministra Jagodića prisustvovati i drugi resorni ministri u oblasti odgoja i obrazovanja djece sa posebnim potrebama.

DSUJE 400 x 240

(monkstk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime