Ministar Čampara: Edin Gačić je asocijalan tip, teško je pratiti njegovo kretanje

0
32
Ministar Čampara: Edin Gačić je asocijalan tip, teško je pratiti njegovo kretanje
“Postoji jako puno operativnih informacija i krim-obavještenja, što od građana, što od operativaca s terena. Sve ekipe su na terenu, provjeravamo svaki detalj. Kompletan njegov profil: život, porodica, s kim je bio u kontaktu, s kim u konfliktu… Provjeravamo koga je kontaktirao preko mobitela, Facebooka… Građani se javljaju, daju nam određene lokacije, tako da šaljemo policajce. Sve informacije koje dobijemo – provjeravamo”, kazao je Čampara.

Navodi da rade u saradnji s policijom iz Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Teren Suhodola se još uvijek provjerava. Provjeravamo sve lokacije na koje je prije ubistava dolazio, kako bismo mogli naći poveznicu, uvidjeti kome se javljao, s kim je dobar bio… Problem je što je riječ o asocijalnom tipu, poprilično lucidnom i hladnokrvnom. Provjeravamo također da li je sada s nekim u kontaktu. Jako bi dobro bilo da komunicira s nekim, jer bismo ga lakše našli”, istakao je on.

Napomenuo je da su u potragu ujljučeni SIPA, OSA, MUP RS-a zbog entitetskog prijelaza, kao i kantonalni MUP-ovi.

“U potragu je uključen helikopter, dronovi, ljudstvo i materijalno-tehničke stvari OSA-e. Dronovi danas nisu mogli raditi zbog snijega”, kazao je ministar Aljoša Čampara.

Bez korisnih saznanja

Policijski komesar KS Mevludin Halilović istakao je za Klix.ba da su danas bile ekipe na terenu, ali da nisu mogli doći do relevantnih podataka.

Foto: H. M./Klix.ba

Foto: H. M./Klix.ba

“Imali smo više poziva, sve se provjerava. Imamo svoje timove, sastavljene od kriminalstičkih inspektora i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku. Oni provjeravaju sve pozive. Danas nismo imali nikakvih korisnih saznanja. Nastavljaju se dalje aktivnosti”, kazao je Mevludin Halilović.

(klix.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime