Milorad Dodik: Prihvat izbjeglica bi ugrozio političku stabilnost BiH

3
2

dodik

Banja Luka – Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kazao je danas nakon sjednice stranačkog predsjedništva u Banjoj Luci kako BiH, uprkos onima koji tvrde suprotno, nije spremna da prihvati veći broj izbjeglica jer ne raspolaže smještajnim kapacitetima i nema dovoljno novca za smještaj i ishranu ni odgovarajućih procedura, prenosi Anadolu Agency.

Dodik, koji je i predsjednik entiteta Republika Srpska, rekao je da “Evropa, koja se predstavljala kao visokohumano uređeno društvo, pokazuje kao mjesto koje ignorira takve sudbine i zato smo mogli da vidimo tragična stradanja”.

“Smatramo da BiH nije riješila pitanje migracija i izbjeglica i da bi svaka koncentracija migranata na ovim prostorima mogla da ugrozi kompletnu ekonomsku i političku situaciju u BiH i da treba tražiti jasan odgovor EU na pitanje migracija”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je do ove teme došlo jer “sve češće neki faktori u BiH govore o spremnosti BiH da prihvati jedan broj migranata”.

Mislim da BiH uopšte nije spremna da prihvati migrante, izvan onoga što obuhvata humani odnos, BiH ne raspolaže ni sa jednim elementom da bi to mogla da učini na kvalitetan način. Nema smještajnih kapaciteta, nema dovoljno novca za smještaj i ishranu, nema dovoljno objekata i nema procedure”, rekao je Dodik.

Izvor: Anadolu AgencyBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Ne zna ni naziv grada.Ne kaže se u Banjoj Luci već Banjaluci.Banja nije pridev već imenica.Pridev -LEPA- je pridev pa se kaže u LEPOJ.Banyo je turska imenica-kupatilo-luk je specifičan turski gramatički nastavak pa je pravi naziv uzurpriranog grada BANYOLUK šehri.Dakle, kaže se u Banjaluci na bosanskom jeziku a ne u Banjoju Luci.Grad u koji su se ubacili neznaju ni kako ni zašto se tako zove!Tako biva kad se tudje krade!Naziv znači KUPALIŠTE-BANJA-o planinski ljudi-neljudi!

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime