Milionska inevesticija Kuvajćana u Sarajevu

0
16

d5ccbe8aabf37b254c1ce4a88f5f713e_XLSrebrenica – Na području Kantona Sarajevo u toku je realizacija dvaju projekata koje investira kuvajtski investitor ARDH Al-Jazeera.

Radi se o projektima izgradnje stambenih kompleksa i to projekat “ARDH Al-Jazeera 2” u MZ Sokolović-Kolonija, općina Ilidža, te projektu “ARDH Al-Jazeera 1” u MZ Dobroševići, općina Novi Grad Sarajevo.

Vrijednost projekta “ARDH Al-Jazeera 2” u Sokolović-Koloniji je oko dva miliona KM. Radi se o izgradnji 18 lamela u nizu od 154 kvadrata za kuvajsko tržište.

„Ideja je da Kuvajćani dolaze kao turisti u BiH jer je zabilježen sve veći broj kuvajtskih turista i u tom smislu je planirana ova investicija“, pojasnio je u izjavi Feni viši stručni saradnik za investicije u kompaniji ARDH Al-Jazeera Jasmin Mišić.

Povodom završetka izgradnje jedne lamele u nizu, danas je upriličena svečana primopredaja tog objekta.

Kompleks će biti završen za 18 mjeseci, a projekt je počeo prije tri mjeseca.

Projekt “ARDH Al-Jazeera 1” u Dobroševićima predviđa izgradnju rezidencijalnog naselja s 34 vile koje će biti izgrađene također za kuvajtsko tržište, odnosno za Kuvajćane koji će dolaziti ovdje na ljetovanje i zimovanje.

Vrijednost investicije za ovaj projekt, navodi Mišić, jeste 5,5 miliona KM.

„Trenutno se na terenu izvode pripremni radovi i radovi na instrastrukturi, a završetak projekta odnosno izgradnja ovog rezidencijalnog naselja je planirano do proljeća 2014. godine“, dodao je Mišić.

Vile koje će bi izgrađene bit će veličine od 100 do 300 kvadrata.

 

(ekapija.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime