“Meggle je kompanija koja je zapravo najbolja poslovna priča u Bihaću”

0
19

Clipboard014-530x336Bihać – Uvažavajući činjenicu da je mljekara Meggle u Bihaću nosilac razvoja grada Bihaća, mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća posjetio je danas mljekaru Meggle i u razgovoru sa Kemalom Hrnjićem, direktorom mljekare upoznao se sa razvojnim projektima koje ova mljekara realizira u 2013.godini.

Riječ je o infrastrukturnim ulaganjima u vrijednosti od tri miliona KM koje mljekara Meggle realizira u izgradnju nove kotlovnice i skladišnog prostora.Također, ova kompanija vodi brigu o zaštiti okoliša i svoju proizvodnju maksimalno prilagođava evropskim standardima o zaštiti okoliša i kvaliteti proizvoda.

“ Meggle je kompanija koja je zapravo najbolja poslovna priča u Bihaću i nešto na što smo svi mi Bišćani ponosni. Raduje me činjenica da i ove godine mljekara Meggle investira značajna sredstva i s obzirom da povećava proizvodnju,  raduje nas činjenica da će mljekara Meggle nastaviti sa investicijama u našu mljekaru “- kazao je načelnik Galijašević.

Tokom posjete istaknuto je da mljekara Meggle Bihać pored činjenice da zapošljava 110 radnika  ima 200 kooperanata koji proizvedu 2,2 miliona litara mlijeka godišnje  , što u konačnici sa poticajima znači oko dva miliona KM koje mljekara plasira kooperantima na području Bihaća.

“ Mljekara Meggle drži ekonomski i socijalni mir u našem gradu i dok sam ja načelnik Općine Bihać imati će našu maksimalnu podršku u svim segmentima koji su u nadležnosti općinske administracije “- kazao je načelnik Galijašević.

Kemal Hrnjić, direktor mljekare Meggle Bihać istakao je da mljekara Meggle kontinuiranu ulaže u razvoj bihaćke mljekare , što je vidljivo iz ovogodišnjih ulaganja koja dostižu cifru od tri miliona KM. One je dodao da će mljekara Meggle i u narednoj godini planirati investicije koje za cilj imaju održavanje liderske pozicije mljekare Meggle u Bosni i Hercegovini.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime