Medžlis Srebrenik: U 2015. godini 191.478,55 KM za socijalne i humanitarne aktivnosti

0
10

Medžlis Srebrenik: U 2015. godini 191.478,55 KM za socijalne i humanitarne aktivnosti

Srebrenik – Medžlis islamske zajednice Srebrenik je i u 2015. godini nastavio praksu aktivne podrške društvu na humanitarnom i socijalnom planu.

Pored svojih redovnih aktivnosti Medžlis Srebrenik realizira i humanitarne i socijalne aktivnosti. Do sada je realizovano desetine različitih projekata sa ciljem pomoći siromašnim, ugroženim, povratnicima, podrške obrazovanju, stipendiranju učenika i studenata, podrške za gradnje džamija i projektima značajnim za razvoj zajednice i društva u cjelini.

U 2015. godini vrijednost socijalnih i humanitarnih aktivnosti Medžlisa IZ-e Srebrenik iznosile su 191.478,55 KM. Od toga preko dvadeset pet hiljada obezbijeđeno i dato za stipendiranje studenata i učenika. Preko 150.000,00KM obezbijeđeno je za pomoć ugroženih: pomoć za izgradnje kuća socijalno ugroženima, oboljelima, pomoć za narod povratnike, oštećenim u poplavama i klizištima, narodu Mijanmara, Nepala, Sirije itd.
Humanitarna pomoć ogledala se i u pomoći za liječenja i obilazak bolesnih osoba, podrška povratku, za gradnje džamija i vjerske objekte kao i podrška i finansiranje projekata od opće koristi za društvo.

Medžlis je vodilo aktivnosti klanja kurbana i prikupljanja kurbanskog mesa a koje je podijeljeno siromašnim, ugroženim, za potrebe učenika Behram-begove medrese u Tuzli i narodne kuhinje Imaret u Tuzli.

D.B.

(bir.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime