Medžlis IZ Travnik bogatiji za još jednog svršenika FIN-a

0
0

Edin-ef. Memić, imam džemata

Travnik – Radni kolektiv MIZ Travnik od 17. februara 2016. godine je bogatiji za još jednog svršenika Fakulteta islamskih nauka.

Naš imam Edin-ef. Memić položivši 56-i ispitni predmet u okviru dodiplomskog studija teološkog smjera uspješno je okončao svoje dodiplomsko obrazovanje.

Teološki smjer (Usulud-din) je četverogodišnji studij koji omogućava studentima stručno obrazovanje u islamskim naukama te uvođenje u naučno istraživanje u toj oblasti. Diplomirani studenti stiču diplomu prvog akademskog nivoa i stiču naziv: profesor islamske teologije. Studij je koncipiran na taj način da studentu, pored stručne formacije u islamskim naukama, daje uvid u najvažnije humanističke discipline. Ovaj studij osposobljava studente za vršenje vjersko – prosvjetnih službi u Islamskoj zajednici te različitih kulturnih, obrazovnih i društvenih djelatnosti za koje se traži humanističko obrazovanje.

MIZ Travnik u granicama svojih mogućnosti cijeni i pomaže napor svakog imama koji idu putem svoga stručnog usavršavanja, svejedno da li se radi o financijskom ili nekom drugom vidu pomoći.

Edin-ef. Memić svoju imamsku dužnost i poziv obavlja u džematu Jezerci punih 13 godina. Oženjen je i otac dvoje djece. Dopisnik je IIN „Preporod“ za područje Medžlisa i Muftijstva Travnik, a u tom listu povremeno objavljuje tekstove u rubrici „mišljenja“, a koja se tiču svakodnevnice ili su vezana za neke islamske teme. Pored „Preporoda“ efendija Memić svoje stavove objavljuje i u drugim medisjkim subjektima printanog ili elektronskog karaktera.

(miztravnik.com.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime