Medžlis IZ Maglaj organizirao i održao prezentaciju Projekta obnove 300 kuća i stanova

0
3

20140804_120135Maglaj – Maglaj, ponedjeljak 04. august, 2014. godine Danas je u sjedištu Medžlisa IZ Maglaj glavni maglajski imam h. Izudin ef. M. Kruško primio predstavnike humanitarne organizacije Islamic Relief U.K – Ured za BiH Sarajevo u sastavu Semir Kukuruzović direktor, Amira Zupčević kooordinator za finansije i Emir Čiča kooordinator za realizaciju projekata pomoći. Prijemu je prisustvovao i općinski načelnik Mehmed Mustabašić.

Sastanak je održan u vezi priprema za predstavljanje Projekta obnove poplavljenih 300 kuća i stanova i pomoći najugroženijim kategorijama u stanju socijalne potrebe na području Medžlisa Maglaj.

Glavni imam je izrazio zahvalnost predstavnicima Islamic Reliefa na dosadašnjoj pomoći i spremnosti za daljne pomaganje u sanaciji materijalne štete i obnovi poplavljenih kuća i stanova. Predstavnici Islamic Relief-a su izrazili svoje veliko zadovoljstvo za prijem i pripreme u vezi prezentacije Projekta i dali punu podršku za njegovu što hitniju realizaciju. Nakon prijema u sali Medžlisa IZ Maglaj održana je prezentacija Projekta čiji je domaćin Medžlis IZ Maglaj i koji će se realizirati u saradnji sa Općinom Maglaj.

Otvarajući samu prezentaciju Projekta glavni aglajski imam je zahvalio na povjerenju koje je ukazano Medžlisu Maglaj, kao i na podršci u dosadašnjem radu i djelovanju Koordinacionog odbora za pomoć ugroženom stanovništvu. Obraćajući se na predstavljanju projekta direktor Kukuruzović je u ime Islamic Relief-a uputio čestitke Medžlisu IZ Maglaj i lokalnoj zajednici na zavidnoj saradnji i zajedništvu koje pokazuju pružajući pomoć u nevolji i najtežim trenucima svojim sugrađanima.

Općinski načelnik Mehmed Musatabašić u svom izlaganju je istakao važnost i ulogu Medžlisa IZ Maglaj u pomoći ugroženom stanovništvu i izrazio spremnost za nastavak zajedničke saradnje na polju obnove ne samo stambenih objekatata nego i javnih objekata, infrastrukturnih objekata, poljoprivrede i dr.

U svojim izlaganjima svi predstavnici poplavljenih naseljenih mjesta i džema’ata istakli su najljepše  pohvale na rad Medžlisa u pružanju pomoći, ukazujući puno povjerenje i spremnost za saradnju kako bi se olakšao život i spremno dočekali dani jeseni i zime. Posebno je naglašena Medžlisova transparentost i podjela svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju, što potvrđuje i povjerenje koje je Medžlisu ukazao Islamic Relief za mplementaciju ovog, iznimno važnog Projekta.

Na kraju prezentacije glavni imam je s ponosom kazao da je ovaj Projekat, koji realizira Islamic Relief preko Medžlisa Maglaj u saradnji sa administracijom Općine Maglaj, dobar povod i svima drugima da se potaknu i drugi projekti i oblici pomoći, ne samo Maglaju, nego i drugim područjima naše Domovine BiH koja su zahvaćena poplavom.

Realizacija projekta kreće izlaskom stručnih lica za izradu predmjera potrebnih radova obnove, koji počinju odmah, a najkasnije za sedam dana. Svi povjerenici su se stavili na raspolaganje Implementatoru Projekta, kako bi olakšali proceduru i efikasno obavili posao obnove i pomoći.

(medzlismaglaj.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime