Medžlis IZ Cazin: Trenutno izgradnja dva nova vjerska objekta u općini Cazin

0
49

Cazin – U medžlisu IZ Cazin zadovoljni su obimom provedenih aktivnosti u protekloj 2015. godini, a ispunjeni su skoro svi zacrtani ciljevi. Najznačajniji projekti svakako su aktivnosti na izgradnji novih vjerskih objekata, jer u suštini oni najviše koriste vjernicima, kaže Said ef. Mujakić, glavni imam medžlisa.

„Mi možemo biti zadovoljni određenim rezultatima koje smo postigli u toku prethodne 2015. godine. Pokrenuli smo izgradnju dva vjerska objekta: u džematima Podgredina i Ostrožac. U džematu Podgredina položen je svečani kamen temeljac, a naredne godine, negdje u julu ili avgustu, trebala bi biti svečanost temelja i u džematu Ostrožac. To su dva objekta koja se trenutno grade“, ističe Mujakić.

Džamije na Ostrožcu i Podgredini dva su nova vjerska objekta, ali i projekti kojima se zadržava kontinuitet izgradnje novih džamija u našoj općini.

grtthtzjtzj

„U proteklom periodu od 1996. godine, tj. kada je otvorena prva džamija poslije rata u džematu Puškari, do danas je otvoreno novih 26 džamija“, napominje Mujakić.

Pored svega, iz Medžlisa iz Cazin već su najavili da se sve formalno-pravne aktivnosti u smislu prikupljanja pravne dokumentacije za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Cazinu konačno provode kraju, te da bi se početkom proljeća moglo otpočeti sa gradnjom ovog projekta.

(krajina.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime