Međunarodna konferencija u Tuzli: Kako ublažiti ekonomsku krizu?

0
7

Tuzla – Četvrta međunarodna naučna konferencija «Ekonomija integracija» na temu: Izazovi ekonomije u kriznom okruženju, ove godine u Tuzli će okupiti preko 100 učesnika . Riječ je o tradicionalnoj konferenciji, čiji sponzori su, između ostalih, i RMU „Banovići“ i BH Telecom, a  koja se održava svake dvije godine s ciljem animiranja stručnjaka, kako i naše zemlje, tako i regije, na učestvovanje i predlaganje mjera za poboljšanje stanja u ekonomskom svijetu.  Imajući u vidu činjenicu da je nezaposlenost mladih gorući problem, realizovat će se i takozvana studentska sesija.

„U okviru koje će se prezentirati izazovi aktivizma mladih u kriznom okruženju, te poduzetništvo i mogućnost samozapošljavanja mladih“, ističe dr. sc. Adisa Delić, predsjednica organizacionog odbora Konferencije.

Konferencija je planirana u 12 paralelnih sesija, prijavljeno je preko 80 naučnih radova, a odabrano je njih 60. „Konferencija bi trebala rezultirati konkretnim pokazateljima koji će omogućiti kreatorima politika, Univerzitetu i privredi da u narednom peruiodu kreira mjere i politike“, kazao je dr. sc. Bahrija Umihanić, predsjednik Programskog odbora Konferencije.

Tim mjerama bi trebale, dodaje profesor Umihanić, biti unaprijeđene politike kreiranja boljeg poslovnog okruženja.

„Mi smo iskoristili svoje kontakte koje imamo sa svojim kolegama iz inostranstva, izašli su u susret i mi ovu saradnju nastavljamo i u budućnosti“, napominje  dr. sc. Safet Kozarević, dekan Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

Organizacija, na čelu sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli, realizuje se u saradnji sa pet Univerziteta iz okruženja, uz pomoć sponzora, među kojima su i BH Telecom i RMU „Banovići“ d.d. Banovići, bh. kompanije koje još jednom pokazuju da je društveno odgovorno poslovanje trajno opredjeljenje njihove vizije i misije.

(rtvslon.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime