Maternji jezik Vlade RS-a: Zamoljavamo, na birovima, određen nivo opštosti…

0
46

images (1)Banja Luka  ̶  Maratonski šou program u trajanju od 16 sati u Narodnoj skupštini RS (NSRS) u srijedu je rezultirao izborom nove Vlade RS, ali tek nakon 42 diskusije i 47 replika, a sve je obilježeno velikim brojem lapsusa i elementarnog nepoznavanja maternjeg jezika nosilaca zakonodavne vlasti u manjem entitetu.

Primjerice, Perica Bundalo, poslanik PDP-a, utvrdio je da ekspoze koji je iznijela premijerka RS Željka Cvijanović (SNSD), “pati od određenog nivoa opštosti”, dok je poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao da će, ukoliko se dokument i ne realizira, ostati samo na nivou jedne “ljubavne priče”.

Svetozar Jovanović (SNSD) podsjetio je prisutne da je veliki broj doktora nauka na “birovima”. Ilija Tamindžija, također poslanik SNSD-a, “zamoljavao” je poslanike da se vrate dnevnom redu, dok se njegov stranački kolega Dragoljub Davidović javio za riječ da pita “ima li neko u sali problema sa sluhom”, jer mu nije jasno zašto neki poslanici podižu tonove.

Slaviša Marković (PDP) imao je potrebu da zahvali premijerki Cvijanović “što je ostala prava dama i pažljivo sjedi i sluša ih već satima”.

– Dosta smo se družili. Svašta smo rekli jedni drugima, ali ipak mislim da je red da se rastanemo sa smiješkom na licu i stiskom ruke – zaključio je poslanik SDS-a Darko Banjac.

Inače, poslanici su nekoliko puta apelirali da se pristupi usvajanju dnevnog reda kako ne bi Skupštinu doveli “do Nikoljdana” (19. decembra)

(Avaz)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime