Manjak popisnog materijala

0
3

popis_stanovnistva_bihVlasenica – Popisna komisija opštine Vlasenica nema dovoljan broj popisnica, o čemu je obaviješten Zavod za statistiku Republike Srpske, od koga se očekuje da u što skorijem roku riješi ovaj problem, rekao je danas predsjednik Popisne komisije Sakib Zubović.

Zubović je u novinarima rekao da je odmah po prijemu popisnog materijala uočio da nema dovoljno popisnica, zbog čega je Komisija već jednom naručivala dodatne količine.

“Ponovo smo uputili zahtjev Zavodu za statistiku Republike Srpske, ali nam je rečeno da oni više nemaju popisnog materijala. Očekujemo da Agencija za statistiku BiH i Zavod za statistiku Srpske nađu rješenje. Nadam se da će institucije brzo reagovati”, naveo je Zubović.

Direktor Zavoda za statistiku Republike Srpske Radmila Čičković rekla je novinarima da je Zavod u petak primio dopis od Popisne komisije iz Vlasenice da nedostaje popisnih obrazaca u toj opštini.

“S obzirom da distributer kojeg je angažovala Agencija za statistiku BiH ne vrši distribuciju materijala vikendom, popisni materijal je predat distributeru u ponedjeljak, a dostavljen je u opštinu Vlasenica u utorak, 8. oktobra, u jutarnjim časovima”, rekla je Čičkovićeva.

Ona je dodala da je, s obzirom da je iz Vlasenice stigao zahtjev za dodatnim količinama obrazaca, na nivou statističkih instutucija BiH popisnim komisijama gdje nedostaje popisnog materijala sugerisano da obave redistribuciju materijala između popisnih krugova.

“To znači da ima dosta popisnica i materijala koji je na teritoriji opštine Vlasenica kod popisivača, a koji nije potrošen, pa smo donijeli odluku da se uradi redistribucija popisnog materijala između popisivača”, pojasnila je Čičkovićeva.

Ona je dodala da, ukoliko i narednih dana bude izražen ovaj problem i ako se u okviru opštine ne bude mogla zadovoljiti potreba za obrascima, Zavod će donijeti odluku da se ide od opštine do opštine, odnosno da se distribuiše materijal iz opština kojima je ostalo materijala u rezervi.

 

U Popisnoj komisiji u Vlasenici kažu da popisnog materijala najviše nedostaje u krugovima koji obuhvataju gradsko područje.

(alelive.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime