Manifestacija „U njemu je divan uzor 2016“ u petak u Bihaću

0
4

Divan_uzor_plakat

Bihać – Devetu godinu za redom grad Bihać je domaćin jedne prelijepe manifestacije posvećene Božijem poslaniku Muhammedu, a.s. pod nazivom „Muhammed, a.s. – U njemu je divan uzor“. Kroz lijepu riječ, ilahije, kaside i mudre besjede naše uleme se želi predstaviti Muhammed, a.s., široj društvenoj zajednici.

Kako ističe prof. Nazif Horozović, koordinator manifestacije, cilj ovog programa jeste da se široj društvenoj zajednici prikaže autentični prikaz lika i djela Muhammeda, a.s., onakav kakav je bio i kakav nam danas treba, jer je on moralni uzor svim muslimanima.

„Ove godine pored uobičajenog revijalnog dijela programa, gdje će učešće uzeti poznati naši učači Kur’ana i interpretatori ilahija i kasida Adis Skalić, Mirsad Šehić i Sinanudin Bajrić, nastupit će i jedno, slobodno mogu reći, otkrovljenje u interpretaciji ilahije. To je mala djevojčica Emana Imširović koja veoma emotivno, ali izuzetno profesionalno donosi ilahiju i veoma efikasno svoje emocije i poruke prenosi na slušaoce.“ – kaže prof. Horozović.

Organizatori se pobrinu da u Bihaću svake godine ugoste vodeća imena iz oblasti islamskih nauka, koji iz različitih perspektiva govore o Muhammedu, a.s., i povezuju nas, njegove sljedbenike s njim i njegovim uzoritim ponašanjem.

„Ove godine u goste smo pozvali dr. Aziza Hasanovića, muftiju zagrebačkog, koji će se održati prigodnu besjedu o Muhammedu, a.s. Radi se o jednom izuzetnom intelektualcu i čovjeku sa visokim naučnim i moralnim kompetencijama, čiji ugled i status u društvu prepoznaju diljem svijeta, kako oni u tzv. Muslimanskom svijetu tako i u Evropskoj Uniji i SAD-u. Zadovoljstvo je imati takvog čovjeka u Bihaću!“ – ističe prof. Horozović.

Program će se održati u petak, 15.01.2016. godine sa početkom u 19 sati u Kulturnom centru (Dom armije) Bihać.

Organizatori manifestacije su: Udruženje „Život“ Bihać, Ženska edukativna organizacija „Iskre“ Bihać i Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ Bihać u saradnji i uz podršku institucija Islamske zajednice; Bihaćkog muftijstva, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Organizatori su se potrudili da program i kompletan ambijent usklade u najboljem redu, pa se nadaju da će kao i do sada, ova svečanost biti predmet interesovanja većeg broja građana Bihaća i cijelog Unsko-sanskog kantona.

 

(zivot.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime