Maglaj: Više od 300 učesnika na tradicionalnom planinarskom pohodu

0
2

MAGLAJ: Više od 300 učesnika na tradicionalnom planinarskom pohodu

Maglaj – Planinarskim pohodom “Stazama branilaca Maglaja” počela je i ove godine tradicionalna manifestacija “Septembarski dani otpora Maglaj 92-95” kojom se od zaborava čuvaju sva herojstva pripadnika maglajske brigade. Brojni planinari Pohodu, koji organizuje…

Planinarskim pohodom “Stazama branilaca Maglaja” počela je i ove godine tradicionalna manifestacija “Septembarski dani otpora Maglaj 92-95” kojom se od zaborava čuvaju sva herojstva pripadnika maglajske brigade. Brojni planinari Pohodu, koji organizuje Planinska-skijaško društvo “Smajlovac”, odazvalo više od 300 učesnika.

Pored građana Maglaja, sportista, učenika osnovnih i srednjih škola, učestvovali su i brojni planinari iz 26 društava iz Zenice, Sarajeva, Tešnja, Lukavca i Kladnja. Aner Hadžimehić i Amor Smajlagić su bili među namjlađim učesnicima. Aner četiri godine učestvuje u pohodu, a Amor po prvi put. Aner voli druženje, a Amor avanturu. Fikret Kulešić, član PD “Mladost” iz Zenice godinama dolazi u Maglaj. – Sa Maglajlijama se dugo družim. Lijepa je ova naša zemlja, ima u njoj mjesta za sve . rekao nam je Kulešić.

Učesnike pohoda pozdravili su predsjednica PSD “Smajlovac”, Jasminka Hadžišehić, Fatima Mahmutagić ispred boračkih organizacija i općinski načelnik Mehmed Mustabašić. Položeno cvijeće – Ratni septembri nikada se neće zaboraviti u ovom gradu. Svojim dolaskom i druženjem na ovaj dan pomažete da ratne godine ne padnu u zaborav – rekla je okupljenima Fatima Mahmutagić, predsjednica Organizacije porodica šehida-poginulih boraca Maglaj. Prije samog pohoda cvijeće je položeno na centralno spomen-obilježje braniocima i civilnim žrtvama rata u Parku ljiljana.

Krajnji cilj učesnika pohoda bio je Planinarski dom na Ošvama, gdje su uz pjesmu nastavili druženje.

avaz.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime