Ma ratovni sporazum

0
124
Autor: Željko Milićević
Željko MILIĆEVIĆ: Vijest o tokmaku i malju koji se odaziva na ime fra Danijel Maljur i koji preko Une prosipa bisere svog kamenog mozga, a koji mozak potiče iz Kamenog Doba, u nekom drugom vremenu bi mogla biti uznemirujuća. Fra Danijel, franjevac, katolik, vikar župe u Hrvatskoj Kostajnici, vjerski vođa kojemu je služba Bogu u tome da promiče ljubav i brigu prema bližnjemu svomu, pljuje protiv bratske vjere u jednom i jedinom Bogu kojem se svi klanjamo na razne načine ali jednako ponizno.

Ima sad već više od dvjesto i pedeset godina da Bošnjacima sviju vjera strani moćnici nameću, neposredno i posredno, pravne, vojne, političke, geografske, administracijske i drugojačije međunarodne mirovne sporazume, ustave, dogovore, ugovore, odredbe, naredbe, ovlašćenja, i ostale dokumentirane i dokumentarne mehanizme, instrumente i uvjete, s ciljem, namjerom i motivacijom da se Bosni zaniječe i otme nezavisnost, državnost, državno i pravno postojanje i suverenost, a sve u opravdavanju stoljeća povijesnog pljačkanja, silovanja, ubijanja, protjerivanja, progona i izgona Bošnjaka muslimanske vjere.

Ovo treba još jednom ponoviti da sjedne u mozak:

Ima sad već više od dvjesto i pedeset godina da Bošnjacima sviju vjera strani moćnici nameću, neposredno i posredno, pravne, vojne, političke, geografske, administracijske i drugojačije međunarodne mirovne sporazume, ustave, dogovore, ugovore, odredbe, naredbe, ovlašćenja, i ostale dokumentirane i dokumentarne mehanizme, instrumente i uvjete, s ciljem, namjerom i motivacijom da se Bosni zaniječe i otme nezavisnost, državnost, državno i pravno postojanje i suverenost, a sve u opravdavanju stoljeća povijesnog pljačkanja, silovanja, ubijanja, protjerivanja, progona i izgona Bošnjaka muslimanske vjere.

Neima, u Bosni, Catiline da se svakog dana uspravi na noge u Parlamentarnoj skupštini i prodere iz petnih žila: “Mislim da republiku drpsku treba razoriti!“

I da se, onda, prodere iz petnih žila: “Mislim da hercegovsku zajednicu treba razoriti!“

Neima, u Bosni, Catiline da zahtijeva obaranje i razaranje, pravno ili drugojačije, svih povijesnih međunarodnih uzurpacija Bosne.

Ali ima, u Bosni i okruženju, tokmaka i maljeva na pretek, satraše se koji će biti veći i vodeći malj među njima.

Vijest o tokmaku i malju koji se odaziva na ime fra Danijel Maljur i koji preko Une prosipa bisere svog kamenog mozga, a koji mozak potiče iz Kamenog Doba, u nekom drugom vremenu bi mogla biti uznemirujuća. Fra Danijel, franjevac, katolik, vikar župe u Hrvatskoj Kostajnici, vjerski vođa kojemu je služba Bogu u tome da promiče ljubav i brigu prema bližnjemu svomu, pljuje protiv bratske vjere u jednom i jedinom Bogu kojem se svi klanjamo na razne načine ali jednako ponizno.

Vrijeđanje islama je danas već uhodana rutina i u tu dnevnu masovnu galamu fra Danijel nije donio nikakva nova otkrića. Međutim, svojim je iskorakom ukazao na plitkost znanja i zabrinjavajuću, ovime dokazanu, činjenicu da je katolička crkva kako u Bosni tako i u Hrvatskoj spala na regrutiranje tokmaka, maljeva i iskonskih grmalja za kadrove koji će svoja stada vjernika voditi kako danas, tako i na vijeke vjekova, amen!

Jedna katolička župa u Bosni je jedne godine, ranih šezdesetih godina prošlog vijeka, zamolila moje roditelje, zbog povijesne veze s don Franom Milićevićem, stricem mog djeda, da prihvatimo i ugostimo, na mjesec dana, u Rijeci, jednog mladog tek zaređenog hercegovačkog fratra.

Usput rečeno, don Frano Milićević je, koliko je meni poznato, u zrelim godinama svog života zatražio od Vatikana odrješenje od vjerske zakletve, što je i dobio, i posvetio se vođenju prve komercijalne tiskare, štamparije, u Hercegovini. Možda griješim, ali mislim da mu vjera i politika crkve u Bosni nisu dozvolile da se nosi uspravno, i u tome je pokazao kičmu i poštenje.

Helem, taj mladi fratar je meni bio dodijeljen da ga upoznam sa Rijekom i okolicom. Jednog smo dana otišli na jednu od gradskih plaža na Pećinama. Sve je bilo u redu dok se nije jedna žena, koja nije znala plivati, počela daviti u manje od metra dubine. Moj se fratar zatrči preko šljunka i baci u vodu iako niti on nije znao plivati, no osovio se je na noge i došao do žene. I svi smo mislili posao spašavanja je završen. No mladi fratar počne ženu žestoko šamarati i ona počne zapomagati. Sad nas je nekoliko muškaraca i žena priskočilo i uzelo je dobrog napora da se jadnu, na pola udavljenu i dobrano izšamaranu ženu, otrgne iz ruku fratra. Nastala je galama, i u to je došla i policija.

Da ne duljim, fratar je u jednom od holivudskih filmova vidio kako filmski junak spašava čovjeka koji se utaplja time što ga prvo odvali, kao maljem po glavi, da ga ošamuti tako da ga ovaj koji se utaplja ne povuče sobom pod površinu. To je, istinski, taj intelektualni nivo koji vodi vjernike u Hrvatskoj Kostajnici.

Taj malj Danijel bi trebao dobro proučiti Koncile u Firenci, bilo ih je više, pa da nauči da se svi klanjamo Jednom, Jedinom (Al Lah) i Zajedničkom Bogu. To bi bilo za početak. A onda bi trebao naučiti da se utopljenike ne šamara i da se vjernike drugih vjera ne vrijeđa jer se time vrijeđa Jednog, Jedinog (Al Lah) i Zajedničkog Boga.

Važno je znati i prepoznati da ima tokmaka i maljeva poput fra Danijela, Dodika, Čovića i inih koji vrijeđaju islam i razaraju Bosnu uzduž i poprijeko. Važnije je, ipak, znati da je potrebno razoriti sve te povijesne instrumente diobe i uništenja Bosne u prvoj instanci.

U tom smislu treba, ako se ne radi na tome, izučiti i istražiti, i to pravno-forenzički, svaki povijesni mirovni sporazum koji je bio nametnut Bosni, i prirediti materijal kojim će se ili pravno oboriti zakonitost tih instrumenata uništenja Bosne, ili koji će služiti za pravnu osnovu za nametanje ratovnog sporazuma, jednom za vazda, na vijeke vjekova, amen!

P.S. Proteklih dana fra Danijela Maljur na Youtube mreži je bio objavljen govor mržnje protiv islama, sada je taj video nedostupan, odnosno uklonjen. Putem ovog linka možete u pisanoj formi saznati šta je sve govorio na videu. Katolička crkva i franjevci trebali bi se ograditi od govora mržnje njihovog službenika i udaljiti ga iz svih službi.
Redakcija

(bosnjaci.net)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime