Lukač: Svi teroristi imaju vezu s BiH; Azinović: Da, neki se motiviraju pjesmom o Karadžiću

0
0
Lukač je u programu emisije “Direktno” na ATV-u upozorio “na desetine paradžemata” i na “novi vjerski pravac u BiH – vehabizam”.

“Sve i jedan teroristički akt u BiH upravo se desio od strane vehabija. Skoro svi teroristički akti koji su se desili na tlu Evrope, pa čak i na svjetskom nivou imaju veze sa BiH. Da li su ti izvršioci samih krivičnih dijela bili prisutni u BiH u toku rata ili poslije rata ili su imali kontakte sa ljudima u BiH upravo kroz ove paradžemate, ili su koristili oružje i municiju, eksploziv za izvršenje terorističkih akata na tlu Evrope, a da su imali veze sa BiH. Neka poveznica postoji sa najvećim brojem izvršenih terorističkih djela na tlu Evrope sa BiH i to je poražavajuće za BiH. Nemoguće je da ne budemo na udaru svjetskih policijskih agencija i svih onih koji se bave problemom terorizma u čitavom svijetu i da ne budemo prepoznati kao utočište potencijalnih terorista”, kazao je ministar Lukač.

Vlado Azinović odgovorio je na Twitteru podijelivši tekst sa Alternativne televizije.

“Čovjek ima pravo. Terorist u Christchurchu na Novom Zelandu koji je 15. marta 2019. u dvije džamije ubio 51 nenaoružanu osobu, na putu do svog odredišta motivirao se slusajući u autu hit ‘Karadžiću, vodi svoje Srbe’ ( i pustio to na video stream)”, napisao je profesor Azinović.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime