Lopare: Poslanici SDS-a i opštinsko rukovodstvo o razvojnim projektima

0
34

Lopare: Poslanici SDS-a i opštinsko rukovodstvo o razvojnim projektima

Članovi Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koje je predvodio šef Kluba Miladin Stanić, posjetili su danas opštinu Lopare i sa opštinskim rukovodstvom razgovarali o daljem razvoju i budućim projektima ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je na današnjem sastanku upoznao poslanike SDS-a o lokalnim problemima, te da ovoj lokalnoj zajednici treba podrška viših nivoa vlasti.

“Polovina teritorije Srpske pripada nerazvijenim opštinama i zato je potrebno promijeniti određena zakonska rješenja kako bi im se pomoglo da zadrže stanovništvo”, rekao je Savić novinarima.

On je istakao da nerazvijenim opštinama treba pomoći na polju socijalne zaštite, kroz poreze na dohodak koji bi, prema njegovom mišljenju, u većoj mjeri trebalo da im bude vraćan, i to u omjeru od 75 odsto.

“Očekujem od poslanika SDS-a da djeluju opoziciono, realno, sa konrektnim prijedlozima o poboljšanju uslova života građana, a da i načelnicima budu podrška, da naše inicijative iznesu pred parlament”, rekao je Savić i dodao da svi narodni poslanici treba da posjećuju opštine i upoznaju se o njihovim problemima.

Stanić je konstatovao da je u Loparama u posljednje vrijeme poboljšan kvaliteta života građana, navodeći infrastrukturne projekte, otvaranje radnih mjesta i dolazak stranih investitora.

“Današnja priča bila je usmjerena i na moguću saradanju sa Vladom Srpske. To je nada da će i Vlada Srpske, kao i Narodna skupština, koja je najveće zakonodavno tijelo u Republici Srpskoj, ravnomjerno pomoći svim lokalnim zajednicima, što je naš cilj”, rekao je Stanić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Sonja Jovičević Karadžić izrazila je zadovoljstvo što je nakon dužeg vremena u Loparama, ističući da je vidljiv napredak u razvoju ove majevičke opštine.

Članovi Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas će, osim Lopara, posjetiti Ugljevik i Bijeljinu.

(ntvarena.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime