Ljubljana: Pripreme za XI. svjetskog prvenstva bosanskohercegovačke dijaspore u futbalu u punom jeku

0
82

XI. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovacke dijaspore u futsalu LjubljanaSlovenija – Organizacijski odbor Društva Ljiljan je ja na zadnjem sastanku potvrdio i besplatan ulaz na sve utakmice prvenstva, što će doprinijeti još boljoj posjeti prvenstva.

Slovenački glavni grad Ljubljana od 22. do 24. maja 2014. bit će domaćin XI svjetskog prvenstva bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu i tom prilikom ugostit će najbolje fudbalere bh. porijekla koji žive van granica domovine. Organizator šampionata je Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine, pokrovitelj je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a vrijedni domaćin mundijala je Društvo bosanskohercegovačkog i slovenskog prijateljstva LJILJAN – Ljubljana.

Elvis Alukic
Elvis Alukić
Predsjenika organizacionog odbora Elvisa Alukića, ujedno i čelnika  Društva Ljiljan, pitamo kako teku pripreme i šta učesnici, gosti i publika u sportskoj dvorani Kodeljevo mogu očekivati tokom sampionata:
»Nakon dugogodišnjeg učešća sportske ekipe Društva Ljiljan na svjetskim prvenstvima bh. dijaspore, ovaj put odlučili smo se da budemo domaćini šampionata. Formirali smo organizacioni odbor, održali nekoliko sastanaka i očekujemo da će ovogodišnji šampionat biti jedan od najvećih sportskih događaja bosanskohercegovačke dijaspore. U ovom trenutku rezervisana je sportska sala Kodeljevo za odigravanje prvenstva i zabavni dio programa na kojem će gostovati Nihad Fetić Hakala sa gostima. Obezbijeđena je i sala za doček ekipa i žrjeb, koji će se održati veče prije početka prvenstva.  Za prijavljene ekipe iz Amerike i Kanade obezbijeđen je i smještaj, a za ostale gostujuće ekipe domaćini će obezbijediti smještaj po povoljnijim cijenama. Osiguran će biti i transfer za sve učesnike prvenstva. Tu će, naravno, biti uloženo i puno volenterskog rada od strane članova Društva Ljiljan i njihovih simpatizera. Kod same organizacije prvenstva sudjelovat će najmanje 50 volentera, koji će stalno biti prisutni na samom prvenstvu. Organizacijski odbor Društva Ljiljan je ja na zadnjem sastanku potvrdio i besplatan ulaz na sve utakmice prvenstva, što će doprinijeti još boljoj posjeti prvenstva.«
Uveliko se radi na promociji šampionata, ozbezbijeđeni su i značajni medijski partneri, a javile su se i neke firme koje će biti sponzori takmičenja. Da li ste zadovoljni dosadašnjim učinkom na tom polju?
»Za promociju je izrađen plakat i logotip šampionata, sastavljen iz nogometne lopte i zmaja, koji ukazuje na moć, hrabrost i veličinu. Zmaj je i zaštitni znak grada Ljubljane, pronalazi se u značajnijim dokumentima i arhitekturi 19. vijeka, a legende ga s Ljubljanom povezuju već i u srednjem vijeku. Ove godine za razliku od prošlih, prvenstvo će imati i svoju maskotu »ZMAJ« koja će biti prisutna tokom cijelog prvenstva.
Dvije maskote su već naručene i dobavljene iz Kine. Tehnička ekipa koja je zadužena kod same organizacije prvenstva trudi se i da svima obezbijedi mogućnost direktnog prenosa svih utakmica preko posebne internetne stranice koja će biti namijenjena svima onima koji neće tih dana moći doći u Ljubljanu, pa će tako imati mogućnost sve utakmice pratiti preko interneta. Radio RSG iz Sarajeva je napravio džingl šampionta, medijski partneri Dnevni avaz, Fena, portal Isočna Bosna, Haber i TV studio 6, za sada medijski promovišu šampionat. Takođe koristimo mogućnosti Fejsbuka i preko nekoliko stranica redovno informišemo o našim aktivnostima. Osim toga, u ovom trenutku organizacijski odbor iz Ljubljane posebno je fokusiran na prikupljanje sponzorskih sredstava jer se za ovako veliki događaj očekuju i ogromni izdaci.»
Organizacioni odbor-Ljubljana
Inače, domaćini su sigurni da je XI svjetsko prvenstvo u futsalu izuzetna prilika da se Društvo Ljiljan prikaže u najboljem svjetlu, ali i da kompletna bosanskohercegovačka dijaspora uživa u ovom velikom sportskom događaju. Svakako tome će doprinijeti i sponzori sa svojim učešćem, te svi oni koji će na bilo kakav način doprinijeti organizaciji ovog šampionata.
Antarfile:
Organizacijski odbor
Nakon Linca u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpena u Belgiji, Minhena u Njemačkoj, Birminghama u Velikoj Britaniji, Luksemburga, Velike Kladuše, Bielle u Italiji, Västeråsa u Švedskoj čast da bude domaćin jubilarnog XI šampionata pripala je našim zemljacima u Sloveniji, na čelu sa organizacijskim odborom prvenstva u sastavu: Elvis Alukić – predsjednik Društva Ljiljan, Šemsud Čehić – predsjednik sportske sekcije Društva Ljiljan, Ferid Avdić – potpredsjednik Društva Ljiljan, Šerif Botonjić – član sportske sekcije Društva Ljiljan, Amra Škrgić – članica Društva Ljiljan i koordinatorica projektnih aktivnosti Društva Ljiljan, Emil Maleškić – član Društva Ljiljan, Admir Baltić – tajnik Bošnjačkog kulturnog saveza Slovenije i član Društva Ljiljan i Ale Botonjić – član društva, bivši dugogodišnji predsjednik Društva Ljiljan.

 

(istocnabosna.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime