Lepenica:Odobrena sredstva za postavljanje pješačke staze

0
2

Lepenica-cesta.jpg

Fojnica, Kiseljak – Vlada ŽSB na posljednjoj je sjednici odobrila dodatna sredstva Županijskoj direkciji za ceste za nekoliko planiranih projekata.

Riječ je o izgradnji pješačke staze:Han Ploča-Lepenica, dionica prolaz kroz Lepenicu, u iznosu od 140 000 KM.
Naime, od strane JP Autoceste izvršeni su radovi na rekonstrukciji dionice ovog regionalnog puta u dužini od 2,5km, no projektom nisu obuhvaćene pješačke staze neposredno prije samog naselja Lepenica. S obzirom da se na dužini 500, prije Lepenice i 100m nakon nalazi veći broj stambenih objekata iz kojih djeca idu pješice u školu, potrebno je što prije izvršiti izgradnju pješačke staze sa desne strane ceste, sa izradom kolektora kišne kanalizacije i slivnika.
Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak će osigurati sredstva u vrijednosti ivičnjaka, a moguće je da će ovaj projekt sufinancirati i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, stoji u Odluci koju je Vlada prihvatila.

Za realizaciju projekta potrebno je uraditi i projektnu dokumentaciju iz sredstava planiranih za izradu projektnih dokumentaciju u iznosu cca. 5 000KM.

Dalje, sredstva su odobrena i za sanaciju asfalta dionice regionalnog puta Gromiljak-Fojnica, dionica ulaz u Fojnicu sa sanacijom pješačkih staza u iznosu od 120 000KM.
Na inicijativu načelnika općine Fojnica, uz moguće sufinanciranje od strane Općine potrebno je izvršiti sanaciju uaza u Fojnicu. Za asfaltni kolnik i obostrane ivičnjake uz isti potrebno je oko 120 000KM, a za pješačke staze i rubne ivičnjake potrebna su sredstva od još 60 000 KM, koje će pokušati osigurati Općina Fojnica.

(artinfo.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime