LATIĆ, NEČOVJEK – UNIKAT!

0
15

 

Muhamed MAHMUTOVIĆ: Sreća je pa dragi Bog ovakvim neljudima neda nekih velikih resursa u vidu mozga, pa on ne zna da se pomoću fotošopa ili običnog skanera, može ovaj “dokument” napraviti veoma vjerodostojno te su čitaoci na Avazovom portalu odmah reagirali i ismijali njega i njegovog poslodavca, kojeg nazivaju Šćepom i ministrom četničke sigurnosti. Ti komentari će naravno stajati samo dok se moderator ne probudi i ne vidi ih. Ja sam ih kopirao nekoliko pa se uvjerite sami, kako reaguju čitaoci Avaza na nebuloze Latića i Radončića.

Prije nekoliko mjeseci sam pisao o “nečovjeku za primjer” Nedžadu Latiću i nekoliko puta pomislio da sam pretjerao u nekim stvarima iako sam dobio mnoštvo pohvala čitaoca, ali kad sad vidim da je on vjerovatno uz pomoć Radončića otvorio i nekakvu internet stranicu sa ciljem da blati reisa emeritusa dr. Mustafu ef. Cerića i muftiju sandžačkog Muamera ef. Zukorlića, moram ponovo da se malo zabavim ovim nečovjekom – unikatom!

Mogu nekako i razumjeti da je udario na Cerića, jer mu nije mogao nikad dovoljno blizu prići i možda mu treba neka crkavica da preživi, pa mu Radončić dadne, ali mi nikako ne ide u glavu da crni Zukorlića, koji mu je bratski bio pružio ruku spasa, a kojem je pisao hvalospjeve gdje je stigao pa čak i knjigu.

Kakav nečovjek treba biti pa na nekom papiriću rukom napisati “Vrlo tajno”, podvući to sa dvije krive crte, otipkati ispod nekoliko imena, bez pečata, datuma, uzglavlja na dokumentu koje su službe koristile…i to publikovati kao dokaz da je Cerić udbaš, a da je Zukorlić isti jer jer je dobar sa njim!

Sreća je pa dragi Bog ovakvim neljudima neda nekih velikih resursa u vidu mozga, pa on ne zna da se pomoću fotošopa ili običnog skanera, može ovaj “dokument” napraviti veoma vjerodostojno te su čitaoci na Avazovom portalu odmah reagirali i ismijali njega i njegovog poslodavca, kojeg nazivaju Šćepom i ministrom četničke sigurnosti. Ti komentari će naravno stajati samo dok se moderator ne probudi i ne vidi ih. Ja sam ih kopirao nekoliko pa se uvjerite sami, kako reaguju čitaoci Avaza na nebuloze Latića i Radončića.

Tako su ova dvojica nanijeli više štete sebi nego Ceriću i Zukorliću, ali ipak se mora osuditi i sami neljudski pokušaj ovakve potvore. Uzme li se u obzir da je Latić bio negdje i hodža, pa da bi trebao znati kud se ide za potvoru, onda se taj naziv – nečovjek, kod njega treba podcrtati još debljim linijama.

Mogu ovdje razumjeti očajničke poteze Radončića, koji je ušao u politiku i smrtno se boji političkog krila institucija na čijem su čelu Cerić i Zukorlić, a sa druge strane mora izvršavati naredbe Mila Đukanovića, ali Latić, koliki god bio nečovjek, nema opravdanja!

Kakav nečovjek trebaš biti pa u sve to uvući i brata Džemaludina, kojeg je dosad svako odvajao od njega i mislio da među njima ima bitne razlike. Šta god bih sad napisao protiv Džemaludina, koji je pristao uz brata i provlači njegovu priču, manje će mu naštetiti nego to što ga je taj njegov brat “branio” u svom pamfletu.

Tu je Džemo veliki pjesnik, koji ima podršku masa, ali gle čuda kad je dobio po prstima, nakon što je ovu imbecilnu tezu iznio u javnost, niko nije reagirao, kuka mu brat Nedžo.

Od svega što je nabrojio o bratu je istina samo da je pjesnik. Napisao je doista nekoliko lijepih ilahija i kamo sreće da se držao toga, ali je jedne godine, možda opet na nagovor brata poznatog po propalim projektima, bio kandidat za člana Predsjedništva BiH i dobio nekoliko stotina glasova podrške.

Njegovu aferu sa bošnjačkom televizijom koja nikako da dobije neki epilog, a silne pare je pojela maca, nemam sad vremena elaborirati, ali se moram još malo pozabaviti sa njegovim unikatnim bratom Nedžom.

Dok čitam ove njegove bljuzge po Zukorliću, vazda mi se vraća film unazad na neke skupove u Sandžaku gdje je dobio priliku da nešto promrsi onako neugledan, jer Bošnjaci Sandžaka još uvjek ukazuju čast musafiru, kakav god da je. Posebno mi se urezao njegov “nastup” u Rožajama na osnivanju BKZ-a, postoji sigurno video snimak sa tog skupa, kad je plačnim glasom prvo za sebe rekao da nije poltron (!!!), ali da će njegovo obraćanje zvučati tako, jer mora narod pozvati da slijedi muftiju Zukorlića, koji je tu bio prisutan! To je jedini način da opstanemo, cvilio je tad Nedžad Latić – nečovjek!

Obzirom na to da on sebe svugdje prikazuje kao najbližeg saradnika Alije Izetbegovića i ključnu vezu sa Mladim muslimanima, valjalo bi razmisliti kako to da on nije bio uhapšen ni osuđen za to i kako to da mu je brat Džemo tako malo robijao, a sve se vrtjelo oko njih?

Nešto mi njih dvojica prečesto spominju UDBU, a do dokumenata ove zloglasne organizacije nije baš lahko doći, osim ako nisi plaho dobar sa njima.

Na kraju da podsjetim kako se prije nešto više od godinu dana Nedžad Latić laktao i bizonski gurao oko reisu-l-uleme Cerića, posebno na Osnivačkoj skupštini Svjetskog bošnjačkog kongresa u Sarajevu. Zar ovo štu su on i Radončić plasirali ovih dana, nije tada znao? On je očito imao velikih ambicija da bude gl. odg. urednik Panbošnjaka, a računao je i na neku poziciju u SBK. Kada je vidio da mu izmiče oboje, odjednom ga krenula “saznanja” i dolazi u posjed “dokumenata”!
Ko bi se sa mnom okladio da će nekad isti ovaj Latić odnekud vaditi dokumente o svom gazdi Radončiću, ali mislim da ih neće trebati crtati sam?!

Samo razmišljam naglas…Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime