Lagumdžija objesio o rever simbol Srebrenice!?

0
5

000-A-LAGUMDZIJABelgija, Srebrenica, Sarajevo – Lagumdžija napravio ‘šou’ u Briselu: Opusti se, Ivice… razumijemo se i oko Šešelja i oko Srebrenice…

Nakon oficijelnog izlaganja na sastanku ETFA u Briselu, bh. ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija prešao je sa engleskog na bosanski jezik, kako bi ga lakše i bolje razumjele kolege iz regiona… A šta je tada rekao, poslušajte u video insertu!

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija danas se u Briselu, na sastanku ETFA u Evropskom parlamentu, osvrnuo na trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, ocijenivši da ona, iako polako, ipak ide u dobrom smjeru, vjerujući da će građani ove zemlje naći načina da i dalje žive zajedno.

Iznio je stav i da britansko-njemačka inicijativa treba da bude platforma oko koje će se uspostaviti nova vlast u državi, a potom je prešao na neoficijelni dio izlaganja i sa engleskog prešao na bosanski jezik, kako bi ga lakše i bolje razumjele kolege iz regiona.

– Veliko mi je zadovoljstvo da u Evropskom parlamentu govorim na bosanskom jeziku i nadam se da će moj maternji jezik biti ubrzo i jedan od službenih jezika u Evropskom parlamentu, rekao je Lagumdžija, a potom odvratio na opasku ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića.

– Ivice, opusti se jezikom regiona, vi ste u regionu mnogo stvari napravili…

U nastavku je Lagumdžija pojasnio i bedž na svom reveru, ustvrdivši da ovom prilikom neće govoriti o Šešelju, ali da je prirodno, s obzirom da je Šešelj tema, da na sebi ima ono što je obilježje njegove ideologije i onoga što je ta ideologij uradila, a to je najveći zločin na ovim prostorima – Srebrenica.

– Ako smo već učinili grešku i dozvolili da bude pušten iz zatvora, hajde da njegovo putovanje konačno privedemo kraju tako što će mu biti presuđeno kao simbolu jedne ideologije i stradanja, pa da se iduće godine, kada budemo obilježavali 20 godina, svi nađemo u Srebrenici i pokažemo da li smo nešto naučili iz ovih nesporazuma koje, izgleda, imamo oko Šešelja, a ne vidim zašto, rekao je Lagumdžija, nakon čega se u sali začuo aplauz.

Lagumdžijino izlaganje na maternjem jeziku počinje od druge minute videa… Poslušajte!

(islammylife)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime