Lagumdžija i Komšić su uništili ljevicu

0
7

Lagumdžija i Komšić su uništili ljevicu

Sarajevo – Komentarišući Komšićevu negativnu ocijenu Bajrovićevog angažmana kroz “Građanski savez”, u smislu da ta opcija ne može biti konkurent DF-u, Bajrović smatra da je činjenica o kojoj se ne treba pregovarati to da su Komšić i Lagumdžija razbili bh.ljevicu.

Nekada je bitno naučiti kako neke stvari ne treba raditi iako svaki čovjek koji je u politici mora donositi odluke onako kako misli da je najbolje, ističe Bajrović govoreći o tome na koji način u politici misli da može implementirani koncepte drugačije od koncepata Lagumdžije i Komšića.

Komentarišući Komšićevu negativnu ocijenu Bajrovićevog angažmana kroz “Građanski savez”, u smislu da ta opcija ne može biti konkurent DF-u, Bajrović smatra da je činjenica o kojoj se ne treba pregovarati to da su Komšić i Lagumdžija razbili bh.ljevicu.

“Nisam neko ko je bio bitan u SDP-u pa da budem kriv za ono što se desilo”.

Komšić izgleda nije posložio datume kako treba jer sam ja ranije napustio SDP od njega, naglašava Bajrović. Smatra da on nije taj koji je pocijepao ni SDP ni DF.

Ne želimo svoju kampanju svesti na napade na te dvije stranke jer naš je cilj da se obračunamo sa sadašnjim stanjem, kaže Bajrović

“Pokušat ćemo da uvedemo novu praksu i nove ljude u politiku a prvi korak je peticija koju smo pokrenuli da se političke stranke prestanu finansirati iz budžeta”.

Dodaje da će Građanski savez biti jedina politička stranka na izborima koja će sve što bude radila finansirati od donacija članova i od volonterskog rada.

Mišljenja je da se i narod mora promjeniti. Neće biti ozbiljnih promjena prije 2018, ali ćemo dobiti mogućnost da postanemo legitimni akter koji će slati narodu poruke o tome kako je moguće drugačije voditi politiku u BiH, ocijenjuje Bajrović.

Problem u razjedinjenosti ljevice Bajrović vidi u tome što birače iz urbanih centara ne izlaze u većem broju na izbore, te ukoliko bi izlazili puno je veća vjerovatnoća da ne bi došlo do pobjede nacionalnih stranaka. Smatra da je trenutno SDA favorit na izborima i kako je to svima jasno.

SDPi DF nemaju energiju da na izbore izvuku birače iz urbanih sredina, tvrdi Bajrović

Ističe da je problem stranaka ljevice i to što se one finansiraju iz budžeta.

“Kada narod vidi ljude koji zarađuju po pet hiljada maraka mjesečno, teško ga je uvjeriti da ste drugačiji”.

O tome šta očekuje od lokalnih izbora, Bajrović kaže kako očekuje da budu relevantni i da imaju mogućnost da pričaju o onome što je naprijed rekao.

Dodaje da je potrebno više odgovornosti i da moć automatski implicira odgovornost.

“Ne može imati uticaj i moć a ponašati se neodgovorno”, mišljenja je Bajrović.

Komentarišući namjeru SDA i HDZ-a da podjele Mostar, Bajrović smatra da je to model koji postoji od prvih demokratskih izbora 1990.godine.

“Po meni to je njihova konzistentna politika iako jedno pričaju a drugo rade”.

Dodaje da ga to uopće ne iznenađuje jer je Mostar samo jedan kotačić u takvoj politici.

Čoviću su omogućili da Herceg Bosna ekonomski vaskrsne a očito je postojao plan da se to uradi, naglasio je Bajrović.

(Vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime