Kusturicin Andrićgrad je napravljen na otetoj bošnjačkoj zemlji

0
28

kusturica-dodikVišegrad, Engleska – BHDINFODESK iz Birminghama prije godinu dana obavijestio je bosankohercegovačku javnost o otimačini bošnjačke zemlje u Višegradu na kojoj je napravljen Andrićgrad.

Naime, građani Bosne i Hercegovine ali i regiona tada su upoznati sa informacijom da je famozni Kusturicin Andrićgrad, u sprezi sa vlastima RS, napravljen na otetoj bošnjačkoj zemlji, koja još po “papirima” pripada  nasljednicima velikog višegradskog zemljoposjednika Pašana (Mustafe) Hadžića.

Od tada Pašanov unuk Muhamed Pršeš sa ostalim nasljednicima pokušava doći do svoje zemlje. Naravno, odmah u startu se znalo da to neće biti nimalo lagan posao jer, kao što se moglo i pretpostaviti, otimači bošnjačke zemlje, opština Višegrad i vlada RS, upotrijebiće  sva moguća sredstva da ozakone ovu “modernu hajdučiju”.

Pred općinskim sudom u Višegradu pokrenut je sudski postupak, a na upit dokle je stigao njegov pravni tim predvođen adovkatom Esadom Hrvačićem,Muhamed Pršeš je kazao: “Tužba naše familije protiv opštine Višegrad (Predmet utvrđivanje i uknjižba/ Broj: 91 0 P 026289 13 P) je itekako aktuelna, nastavak glavne rasprave zakazan je za 9. april 2014. godine na kojem će se čitati nalazi vještaka. Naime, u dosadašnjem toku postupka korištena su tri vještaka i, pretpostavljate, svi oni ovu otimačinu zemlje vide iz svoje perspektive. Nažalost, mi kao porodica ostavljeni smo da sami obavljamo ovaj “Sizifovski” posao da se sami borimo sa ovom nepravdom. Svjesni smo da pravdu zbog političkih uticaja vlasti RS najvjerovatnije nećemo naći u opštinskom sudu u Višegradu. Naravno, ići ćemo dalje sve do Strazbura, a iskreno se nadamo da nas neće zadesiti sudbina nane Fate Orlović i da će se ovaj predmet riješiti u našu korist i da će nam biti vraćena oteta zemlja.”

(BHDINFODESK)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime