„Kula“ Gradačac jedan od pozitivnih primjera privatizacije

0
6

„Kula“ Gradačac jedan od pozitivnih primjera privatizacije

Gradačac – Kula Gradačac je jedan od pozitivnih primjera privatizacije. Danas je „Kula“ uspješna kompanija koja ima oko 700 uposlenika, pretežno žena, koja je svojim proizvodnim procesom dominantno usmjerena ka izvozu u zemlje Europske unije.

– Vlada Tuzlanskog kantona želi promijeniti princip i dosadašnji odnos vlasti prema privrednicima. Mi želi prokativno istupiti prema svim poslodavcima i biti njihov servis, kako bi oni ostvarivali što bolje poslovne rezultate – istakao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić na današnjem sastanku sa direktorom kompanije Kula Gradačac Mirsadom Novalićem. Inače,

Na sastanku su premijer i ministri prezetirali programe poticajnih mjera namjenjene poslodavcima i realnom sektoru koji su planirani u tekućoj godini, s posebnim akcentom na poticaje u zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta.

– Za poticaje otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru ove godine poslodavcima je stavljeno na raspolaganje oko 18 miliona KM i mi se nadamo da će ta sredstva u što većoj mjeri biti iskorištena, te da ćemo dobiti oko 4000 novih uposlenih – ističe premijer Gutić, dodajući da su glavni cilj Vlade Tuzlanskog kantona nova radna mjesta u realnom sektoru.

Obzirom da Kula Gradačac planira značajno proširenje svojih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje oko 250 novih radnih mjesta direktor Novalić je izrazio poseban interes za ovu vrstu poticaja.

U narednom periodu Vlada Tuzlanskog kantona će još intenzivnije iskoračiti prema privrednicima i kroz posjete njihovim proizvodnim pogonima prezentirati svoj plan aktivnosti, te mjere i poticaje kojima Vlada Tuzlanskog kantona nastoji poboljšati poslovni ambijent u našem kantonu.

Osim premijera Gutića i direktora Novalića, današnjem sastanku prisustvovali su ministri Husein Topčagić, Nermin Hodžić, Srđan Mićanović, Fahrudin Skopljak, te savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović.

(rtvtk.ba)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime