KS: Zastupnici Skupštine danas biraju novog ministra obrazovanja

0
3

downloadSarajevo – Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo trebali bi se danas na sjednici izjašnjavati o Prijedlogu odluke o potvrđivanju imenovanja ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Za ovo ministarsko mjesto predložen je prof. dr. Mladen Milosavljević.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine KS Elmedin Konaković ranije je za Fenu izjavio da Kanton Sarajevo treba ministra obrazovanja posebno zbog nagomilanih problema u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

Potcrtao je da je osim toga potrebno raditi na budžetu ovog ministarstva zbog čega je važno da Kanton dobije ministra obrazovanja, nauke i mladih.

Kanton Sarajevo nema ministra u ovom resoru nekoliko mjeseci nakon što je prethodni ministar Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku.

Prof. dr. Mladen Milosavljević, rođen je u Sarajevu, gde je završio cjelokupan segment svog školovanja. Nakon osnovne i srednje škole upisuje studij biologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu koji završava za manje od četiri godine. Na istom fakultetu dalje upisuje postdiplomski studij, koji završava za polovinu predviđenog vremena, a kao nastavak slijedi uspješna odbrana doktorske disertacije.

Uspješno je objedinio policijsku – kriminalističku i naučnu karijeru. Autor je deset knjiga i preko 100 stručnih, naučnih i stručno publicističkih radova. Izabrani je nastavnik Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu i Visoke škole unutrašnjih poslova u Banjoj Luci.

U policiji Bosne i Hercegovine prisutan je preko 20 godina na različitim pozicijama u oblasti forenzike. Trenutno je zaposlen u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, na poziciji savjetnika direktora Federalne uprave policije.

Posljednja izmjena: 23.01.2014. u 13:15

NOVOSTI: Skupština Kantona Sarajevo danas nije imenovala novog ministra obrazovanja, koji bi bio četvrti po redu u ovom mandatnom periodu, javlja portal Klix.ba.

Premijer Suad Zeljković je na tu funkciju predložio Mladena Milosavljevića. Nakon glasanja “za” je bilo 17 zastupnika u Skupštini KS, suzdržanih je bilo 16, niko nije glasao protiv. Izrazivši sumnju u takvo glasanje, zastupnik Elmedin Konaković je tražio pojedinačno izjašnjavanje. Nakon ponovljenog pojedinačnog izjašnjavanja rezultat glasanja je bio isti, što nije dovoljno da se imenuje novi ministar.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime