Kroz AIR.NET projekt Mostar bliži i lakše dostupan posjetiocima iz Italije

0
12

zracna-luka-mostarMostar – Zahvaljujući novim linijama uspostavljenim kroz AIR.NET Projekt, Mostar je bliži i lakše dostupan posjetiocima iz Italije. Samim tim javila se potreba da se talijanska i šira javnost bliže upozna sa destinacijama sa kojima je povezana.

Novinari za AIR.NET je inicijativa pokrenuta u okviru Projekta AIR.NET, u sklopu koje je grupa talijanskih novinara prošlog mjeseca posjetila grad Mostar. Svrha ove posjete bila je snimanje priloga koji će dati što potpuniju sliku o potencijalima i ponudama Mostara i Regija Hercegovina.

Zračna luka-aerodrom Mostar kao partner u Projektu IPA CBC AIR.NET, jedan je od organizatora dvodnevne posjete talijanskih  novinara pod nazivom “Upoznajemo Mostar – povezujemo Jadran”. Prvog dana posjete održan je sastanak sa predstavnicima REDAH-a, Gospodarske komora Grada Mostara, Tehnološkog Parka Intera i Turističke zajednice Kantona HNK/Ž. Svi učesnici sastanka su predstavili svoje aktivnosti i planove za daljni razvoj sa posebnim osvrtom na potencijale regije te ulogu i značaj Zračne luke Mostar.

Organizovan je obilazak grada ali i nekih turističkih destinacija u okolini Mostara poput Blagaja, Počitelja, Mogorjela, Kravica i Međugorja.
(Ekapija)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime