Krivične prijave protiv bivših članova Bosnalijeka Bojana Kebea i Šefika Handžića

0
12

a3bd7d8e457853f884461e0d37eaaae0Bihać – Bosnalijek se svakodnevno suočava s posljedicama nesavjesnog poslovanja Handžića i Kebea. Samo nekoliko dana ranije BOR Banka je obavijestila Kompaniju da su izvršili prinudnu naplatu dospjelog kredita od 501.884,64 hiljade KM, za koji je Bosnalijek bio žirant društvu „Medipharm Denida“ d.o.o.

Bosnalijek d.d. je proteklih dana došao u posjed dokumentacije koja sadrži informacije i indicije o nesavjesnom poslovanju i zloupotrebama položaja, te sticanju protivpravne imovinske koristi bivših članova uprave ove kompanije Bojana Kebea i Šefika Handžića, zbog čega će protiv njih biti podnesene krivične prijave, saopćeno je iz sektora Odnosi  s javnošću Bosnalijeka.

Navode da je tokom primopredaje dokumentacije Šefika Handžića, nakon što je odlukom Nadzornog odbora Bosnalijeka stavljena van snage odluka o njegovom imenovanju na poziciju izvršnog direktora za finansije, komisija za primopredaju, između ostalog, pronašla marketinški ugovor s TV kućom OBN na iznos od 350.000 KM, koji je uime Bosnalijeka neovlašteno potpisao Bojan Kebe u novembru 2013.

Također, podsjećaju da je Nadzorni odbor Bosnalijeka smijenio Bojana Kebea s pozicije vršioca dužnosti izvršnog direktora za marketing i prodaju u julu 2013.

Iz Bosnalijeka ističu da ih je samo nekoliko dana ranije BOR banka obavijestila da su izvršili prinudnu naplatu dospjelog kredita u iznosu 501.884,64 KM, za koji je Bosnalijek bio žirant društvu “Medipharm Denida” d.o.o. te da je potpisnik tog krajnje štetnog ugovora u oktobru 2012. uime Bosnalijeka bio Šefik Handžić.

Tvrde da je Handžić ovim postupkom omogućio da Bosnalijek postane žirant kupcu “Medipharm Denida” suprotno odgovornoj poslovnoj politici kompanije.

Bosnalijek posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno vrši reviziju svih poslovnih procesa s namjerom da novu poslovnu godinu započne na zdravim osnovama u najboljem interesu svojih zaposlenika, dioničara i poslovnih partnera, kaže se u saopćenju iz te kompanije.

(Depo)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime