Kreševo privodi kraju nakon rata pokrenuti projekt izgradnje ceste Kreševo – Tarčin

0
8

Kreševo – Iznimno povoljni vremenski uvjeti za ovo doba godine idu na ruku izvođačima radova na projektima cestovne infrastrukture u Kreševu, piše Večernji list BiH. Dva su iznimno značajna projekta koji se trenutačno realiziraju na području ove srednjobosanske općine.

Prvi je spajanje Poslovne zone “Resnik” s trasom autoceste na koridoru Vc u Lepenici u općini Kiseljak, a drugi asfaltiranje dionice između Blinja i Sastavaka na prometnici Kreševo – Tarčin koja Kreševljacima putovanje prema Hercegovini i dalje prema jugu skraćuje za oko 40 kilometara.

Djelatnici sarajevskog poduzeća Strabag, koje je temeljem javnog natječaja odabrano za izvođača radova, trenutačno probijaju nove metre ceste koji će industrijsku zonu u Resniku povezivati s petljom autoceste i koridora Vc.Konkretno, u tijeku su radovi na nasipanju trase koja dobrim dijelom prolazi terenom ispresijecanim potocima, vrijedni oko 280.000 konvertibilnih maraka. Svjesne važnosti izgradnje prometnice koja Poslovnu zonu “Resnik”, preko Han Ivice, povezuje s petljom autoceste u Lepenici, općinske vlasti Kreševa proglasile su dionicu Resnik – Volujak, dugu 1,6 kilometara, projektom od javnoga interesa.

Za realiziranje projekta koji je izravan poticaj razvoju kreševskog gospodarstva prethodno je odluku o kreditnom zaduženju donijela Vlada Srednjobosanskog kantona.Na drugom kraju općine Kreševo privodi se kraju nakon rata pokrenuti projekt izgradnje ceste Kreševo – Tarčin. Na trasi ceste Kreševo – Tarčin radove izvodi poduzeće Miličević iz Kreševa.

Riječ je o dionici dugoj 315 metara. Vrijednost radova iznosi nešto više od 130.000 konvertibilnih maraka, financiraju se sredstvima dobivenim iz GSM licencija, a na temelju odluke Vlade Federacije BiH. Nova dionica trebala bi biti asfaltirana za nešto manje od mjesec dana, preni je Večernji list.

(drukciji.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime