5. Mart 2019
Domaćin i organizator natjecanja je kreševska „Sparta“.

Ideja dvojice mladih trenera Ivice Oroza i Vedrana Drmača da kreševskim mališanima i školarcima ponude mogućnost bavljenja različitim vrstama sporta, od kraljice sporta gimnastike, atletike, preko nogometa, rukometa, košarke sve do skijanja i plivanja, kako bi se u pronašli u sportu koji im najviše odgovara, pokazala se kao pun pogodak.

Univerzalna sportska škola „Sparta“ nakon Kreševa proširila se i na Kiseljak, a samo u Kreševu trenutačno ima više od 130 „spartanaca“, djece uzrasta od 5 do 12 godina.

Da su škole sporta među djecom sve popularnije, potvrđuje i podatak da, pored Kreševa i Kiseljaka, djeluju u još u tri općine Srednjobosanske županije, Travniku gdje postoje čak dvije škole sporta, zatim Busovači te Jajcu.

Šest univerzalnih sportskih škola u SBŽ osnovalo je nedavno Županijsku ligu u sklopu koje će tijekom godine održati ukupno pet kola natjecanja. Domaćin prvom kolu je Kreševo, mjesto u kojem se prije skoro tri godine rodila ideja univerzalne škole sporta koja djeci nudi mogućnost bavljenja različitim vrstama sporta.

„Ponosni smo što je upravo našoj školi sporta pripala čast organizirati natjecanja prvog kola. U Kreševu danas imamo preko 300 natjecatelja iz Busovače, Travnika, Jajca, Kreševa i Kiseljaka, a gosti natjecanja su nam polaznici škole sporta iz Tomislavgrada“, kaže nam Vedran Drmač, trener Univerzalne sportske škole „Sparta“ iz Kreševa.

Da je natjecanje pun pogodak najbolje su potvrdili sami natjecatelji ali i njihovi roditelji koji su s punih tribina sportske dvorane Srednje škole u Kreševu pljeskom nagrađivali svaki njihov uspjeh.

Pobjednik natjecanja u ovom je slučaju manje važan. Druženje, fer i sportsko natjecanje nose pobjedu kao i činjenica da je djeci ponuđena mogućnost bavljenja skoro svim vrstama sporta, među kojima su i gimnastika i atletika.

„Zahvaljujući onima koji su prepoznali naš rad i pomažu nam, naši polaznici imaju mogućnost baviti se i gimnastikom i atletikom ali i naučiti skijati i plivati te se natjecati i u ovom sportovima“, kazao nam je Vedran Drmač, trener „Sparte“, domaćina natjecanju koje je dvoranu Srednje škole u Kreševu ispunilo razdraganim dječjim osmjesima i sportskim duhom.

(grad-busovaca.com)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR