Konzorcij firmi “Babić” i “Tehnoinspekt” nastavlja izgradnju sportske dvorane u Jablanici

0
3

dvorana_jablanica_100912Jablanica – Načelnik Jablanice Salem Dedić i direktor firme “Babić” i zastupnik konzorcija koji čine jablanički “Babić” i sarajevski “Tehnoinspekt”, Amil Babić, juče su potpisali ugovore o izvođenju radova na sportskoj dvorani (Lot 1 građevinsko zanatski radovi i Lot 2 elektro instalacije) vrijednih oko 435.000 KM, saopšteno je na zvaničnom sajtu Općine Jablanica. 

Dedić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja dva vrijedna ugovora u jednom od najkapitalnijih projekata – izgradnja sportske dvorane, te činjenice da su domaći izvođači dobili prednost.

– Čestitam preduzeću “Babić” iz Jablanice koji je u konzorciju sa preduzećem “Tehnoinspekt” iz Sarajeva potpisao ugovor za građevinsko zanatske radove na sportskoj dvorani čiji je iznos 247.689,71 KM, te ugovor za izvođenje radova na elktroinstalacijama u iznosu od 187.885,06 KM. Moja poruka je da se nakon izbora nadzornog organa što prije otpočne sa izvođenjem radova kako bi se oni završili u 2014. godini – rekao je Dedić.

On je dodao da očekuje da se u narednim danima objavi novi postupak javne nabavke za uređenje borilišta – postavljanje parketa, opreme, koševa, semafora, sjedišta.

– To je za nas najkapitalnije u ovoj godini i grad ovo već dugo očekuje. Želja mi je da do kraja godine završimo ove radove kako bi smo pristupili rješavanju pitanja grijanja i nakon toga bi mogli pristupiti otvaranju gradske dvorane.

U ime konzorcija izvođača radova, Amil Babić, direktor jablaničkog preduzeća “Babić”, izrazio je zadovoljstvo da što se to preduzeće ponovo vratilo na rad na objektu sportske dvorane.

– Ugovorima koje smo potpisali danas smo završili jedan ciklus radova na sportskoj dvorani, a nadam se da ćemo biti ti koji će i završiti ovu dvoranu. Nadamo se da ćemo uz pomoć općinskog tima za implementaciju dvorane i Nadzornog organa, u što kraćem roku završiti predviđene radove i na taj način omogućiti svima da što prije počnemo koristiti sportsku dvoranu – izjavio je Babić.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime