Konkurs za dodjelu priznanja i nagrade “Hasan ef. Škapur”

0
27

Slika_original.1416999649.25

Medžlis IZ-e Tešanj raspisuje

 

KONKURS

 

za dodjelu priznanja i nagrade iz Fonda „Hasan ef. Škapur.

       Fond „Hasan ef. Škapur“ je  ustanovljen pri Medžlisu IZ-e Tešanj 2005. godine, a  namjena mu je stipendiranje učenika i studenata i dodjela nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, organima i ustanovama  IZ-e u BiH i šire za doprinos u razvoju islamskih – posebno hadiske znanosti.

Nagrada i priznanje se dodjeljuju jednom godišnje i to u povodu 12. rebiu-l-evvela, a uručuju se javno na centralnoj manifestaciji Medžlisa IZ-e Tešanj i Muftiluka zeničkog koja se organizuje svake godine 12. rebiu-l-evvela poslije podne namaza u Čarši-džamiji u Tešnju.

Pravo na predlaganje kandidata imaju svi organi i ustanove IZ-e u BiH. Prijedlozi za dodjelu priznanja moraju biti obrazloženi i obavezno sadržavati:

– Ime, prezime i adresu kandidata, odnosno naziv organa ili ustanove IZ-e, koji se predlažu za dodjelu priznanja sa tačnom adresom i sjedištem,

– biografiju pojedinca, odnosno reference organa ili ustanove IZ-e,

– argumentirano i detaljno obrazloženje prijedloga zbog kojeg  se pojedinac, organ ili ustanova  IZ-e predlaže za dodjelu priznanja,

– odgovarajuću dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz obrazloženja prijedloga.

 

U proteklom periodu za zasluge i doprinos u razvoju Hadiske znanosti  nagradu  i priznanje dobilo je 10 dobitnika i to:  1. dr. Omer Nakičević u 2005. g.,   2. prof.  Mehmedalija Hadžić u 2006. godini,  3. dr. Šefik Kurdić u 2007.godini,  4. dr. Fuad Sedić u 2008.godini, 5. prof. Mahmut Karalić u 2009.godini,  6. Kulturni centar „Kralj Fahd“ u Sarajevu u 2010.g. i 7. Muftija bihaćki Hasan ef. Makić prof. u 2011.g. i 8. Mirsad ef. Mahmutović prof. u 2012.g., i 9. „Gazi Husrev-begova“ medresa u Sarajevu u 2013.godini i 10. muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović za 2014.g.

Odabir dobitnika nagrade i priznanja iz reda predloženih vrši komisija za dodjelu nagrade i priznanja u sastavu:  predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj,  Muftija zenički i dr. Ismet Bušatlić, dekan FIN-a u Sarajevu.

Rok za dostavu obrazloženih prijedloga ove godine je do 20.12. 2014. godine.

Prijedlozi se mogu dostaviti poštom na adresu Medžlis IZ-e Tešanj, ul. Tabačka br. 1. 74260 Tešanj, telefaksom na broj 032-650-087 ili  e-mailom na adresu: [email protected]

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime