Konkurs Opštine Sokolac za dodjelu studentskih stipendija za šk. 2015/16. godinu

0
45

Sokolac – Konkurs Opštine Sokolac za dodjelu studentskih stipendija za šk. 2015/16. godinu

Na osnovu člana 79. stav 2. Statuta opštine Sokolac („Službene novine grada Istočno Sarajevo“, broj 10/05, 34/07, 6/10, 5/13 i 3/14), i člana 5. Pravilnika o dodjeli studentskih stipendija („Službene novine grada Istočno Sarajevo“, broj 3/14),
načelnik opštine Sokolac raspisuje

KONKURS ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA

Raspisuje se Konkurs za dodjelu studentskih stipendija iz budžeta opštine Sokolac, za školsku 2015/16.godinu, redovnim studentima koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u RS, BiH i Srbiji, a imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine Sokolac.

Opšti uslovi za dodjelu stipendija

Za dodjelu stipendija iz tačke I ovog konkursa mogu konkurisati redovni studenti visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na području opštine Sokolac i koji ispunjavaju sljedeće opšte uslove:

da su studenti druge i viših godina studija
da su studenti koji u školskoj 2015/16.godini ne obnavljaju godinu
da ne obnavljaju više od jedne godine studija
da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja

Pravo da konkurišu za dobijanje studentske stipendije imaju studenti prve godine studija samo iz kategorije-djeca poginulih boraca i djeca bez ijednog roditelja, uz uslov da im ukupna prosječna ocjena u srednjoj školi nije manja od 4,00.
Pravo na dodjelu studentske stipendije imaju svi studenti čiji je prosjek ocjena 9,00 i više, kao i studenti bez ijednog roditelja (bez procedure bodovanja), koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine Sokolac.
Pravo na dodjelu studentske stipendije imaju i studenti-apsolventi sa upisanim apsolventskim stažom, a ista će im se dodjeljivati u 6 (šest) mjesečnih rata.

Obrazac prijave na konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja biće dostupni u kancelariji broj 5, u zgradi Opštine.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na oglasnoj tabli opštine Sokolac. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

(mreza-mira.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime